Feta sajt baconbe göngyölve, sütve: isteni magában is

A baconbe tekert feta sajtot feltétlenül meg kell kóstolnod! Amilyen egyszerű, olyan finom.

Feta sajt baconbe göngyölve
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karakteres ízű feta sajt sokféleképpen felhasználható. Tökéletes húsokhoz, salátába, mártogatósnak, sőt baconbe tekerve előételként, baráti beszélgetésekhez is kiváló. Remek választás kerti partikra, hisz grillen sütve a legfinomabb. Kínálhatsz hozzá különféle mártogatósokat, és tálalhatod salátaágyon is. 

Feta sajt baconbe göngyölve

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg feta sajt
  • 20 dkg bacon
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 3 szál aprított petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A feta sajtot vágd tetszőleges nagyságú, körülbelül fél centi vastag szeletekre. Az olívaolajat keverd össze borssal, apróra vágott petrezselyemmel vagy más zöldfűszerrel, és kend be vele a sajtdarabokat. Tekerd be baconnel úgy, hogy mindenhol befedje. Ha maradt fűszeres keverék, kívülre is kenhetsz belőle. 

Rakd a tekercseket olajjal megkent, forró grillrácsra, és forgatva süsd meg. Ha belül megolvad, kívül piros, ropogós, vedd le a rácsról. Ha serpenyőben készítenéd, önts bele kevés olajat, és mindkét oldalát süsd pár percig.  
Fetával a gombát is megtöltheted. Párolva, sütve, grillezve is isteni. 

Ezt is szeretjük