A legfinomabb házi Fekete-erdő torta

Ettől megnyalod mind a tíz ujjadat

A népszerű Fekete-erdő tortát bármilyen alkalomra megsütheted.

A legfinomabb házi Fekete-erdő torta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A németek egyik legnépszerűbb édességét, a Fekete-erdő tortát nem a legegyszerűbb és a leggyorsabb elkészíteni, de megéri a fáradozást. A lapokat egyesével is megsütheted. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, a tésztát összeállításkor locsold meg meggypálinkával. Nincs két egyforma recept, de ezzel biztosra mehetsz.

Fekete-erdő torta

Hozzávalók 16 szelethez

Tésztához

  • 6 evőkanál cukor
  • 5 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor

Meggytöltelékhez

  • 70 dkg meggy
  • 15 dkg cukor
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 mokkáskanál fahéj

Tejszínhabos réteghez

  • 5 dl tejszín
  • 2 evőkanál zselatin

Tetejére

  • 20 dkg étcsoki
  • meggy
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat keverd habosra a cukorral, majd kanalanként add hozzá az átszitált lisztet és a kakaóport. Az egészet óvatosan forgasd össze. Ha csomómentes, simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt kerek tortaformába, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon 25-30 perc alatt. A formából borítsd ki. Ha kihűl, a tésztát vágd három lapra.

A töltelékhez a kimagozott, megmosott, lecsepegtetett meggyet aprítsd fel, majd a gyümölcs levével, a cukorral és a fahéjjal kis lángon forrald fel. Ha szükséges, önts még hozzá kevés vizet vagy meggyszörpöt. Áztasd kevés vízbe a zselatint, ha megdagad, melegítsd fel. Arra vigyázz, hogy ne forrjon, majd add a meggyhez. Időnként megkeverve hagyd teljesen kihűlni, ez idő alatt meg is keményedik. A tejszínhabhoz a két evőkanál zselatint öntsd le kevés vízzel, majd ha megdagad, melegítsd fel. Keverd a kemény habbá vert tejszínhez.

Állítsd össze a tortát. Az alsó lapra habzsák segítségével nyomj kör alakban  tejszínhabcsíkokat egymástól körülbelül két centi távolságra. A közöket töltsd ki a meggyes keverékkel, majd tedd rá a következő lapot. Azzal ugyanígy járj el, csak a sorrenden változtass. Tehát ahová az alsó lapra tejszín került, oda most a meggyes rész megy. Tedd rá a harmadik lapot, és az egészet vond be tejszínnel. Ne feledkezz meg a torta oldaláról se, majd szórd meg csokireszelékkel. A tetejére a megmaradt tejszínből nyomj rózsákat, és díszítsd meggyel. Rakd egy-két órára a hűtőbe, utána szeletelheted is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük