A legfinomabb Fekete-erdő süti: a meggyes-csokis finomság gyors változata
A Fekete-erdő torta az egyik kedvenc retró édességünk. Ha a melegben leegyszerűsítenéd a sütikészítést, ezzel a recepttel próbálkozz!
Ne csak boltban vagy cukrászdákban vásárolj Fekete-erdő tortát, süsd meg otthon! Most ráadásul friss meggyel is elkészítheted, és ez egy kicsit egyszerűbb, mint a klasszikus recept. A süti alapja egy finom, puha kakaós piskóta, amire tejszín, meggy és csoki is kerül. Megédesítheted vele az ünnepeket, és könnyen feldobhatod a szürke hétköznapokat is.
Fekete-erdő süti
Hozzávalók
- 25 dkg meggy
- 6 evőkanál porcukor
- 6 db tojás
- 4 evőkanál liszt
- 4 dl habtejszín
- 2 evőkanál kakaó
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 csomag habfixáló
- 1 dl olaj
- csokichipsz
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, majd a fehérjéket verd kemény habbá a cukorral. Egyenként add hozzá a tojássárgáját, majd csorgasd bele az olajat, és óvatosan forgasd hozzá a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt kapcsos tortaformába, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg a tésztát 170 fokon körülbelül 30 perc alatt. Amikor szép magas, és tűpróba során sem lesz ragacsos a beleszúrt tű vagy hegyes kés, vedd ki a sütőből. Hagyd pár percig a formában, majd helyezd rácsra, hűtsd ki teljesen, és vágd három részre.
Közben a tejszínt verd fel robotgéppel, add hozzá a habfixálót. Kis cukrot is nyugodtan tehetsz hozzá. Kend meg a tejszínnel a tésztát, és rakj minden rétegre kimagozott, félbevágott meggyet. A tetejét díszítsd gyümölccsel, csokichipsszel vagy csokireszelékkel.
A meggyes pite is megunhatatlan, a rácsos változat az egyik nagy kedvenc.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció