A legfinomabb Fekete-erdő süti: a meggyes-csokis finomság gyors változata

A Fekete-erdő torta az egyik kedvenc retró édességünk. Ha a melegben leegyszerűsítenéd a sütikészítést, ezzel a recepttel próbálkozz!

Fekete-erdő süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne csak boltban vagy cukrászdákban vásárolj Fekete-erdő tortát, süsd meg otthon! Most ráadásul friss meggyel is elkészítheted, és ez egy kicsit egyszerűbb, mint a klasszikus recept. A süti alapja egy finom, puha kakaós piskóta, amire tejszín, meggy és csoki is kerül. Megédesítheted vele az ünnepeket, és könnyen feldobhatod a szürke hétköznapokat is. 

Fekete-erdő süti

Hozzávalók

  • 25 dkg meggy
  • 6 evőkanál porcukor
  • 6 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 dl habtejszín
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 dl olaj
  • csokichipsz
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, majd a fehérjéket verd kemény habbá a cukorral. Egyenként add hozzá a tojássárgáját, majd csorgasd bele az olajat, és óvatosan forgasd hozzá a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt kapcsos tortaformába, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg a tésztát 170 fokon körülbelül 30 perc alatt. Amikor szép magas, és tűpróba során sem lesz ragacsos a beleszúrt tű vagy hegyes kés, vedd ki a sütőből. Hagyd pár percig a formában, majd helyezd rácsra, hűtsd ki teljesen, és vágd három részre. 
 

Közben a tejszínt verd fel robotgéppel, add hozzá a habfixálót. Kis cukrot is nyugodtan tehetsz hozzá. Kend meg a tejszínnel a tésztát, és rakj minden rétegre kimagozott, félbevágott meggyet. A tetejét díszítsd gyümölccsel, csokichipsszel vagy csokireszelékkel. 
A meggyes pite is megunhatatlan, a rácsos változat az egyik nagy kedvenc.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük