Fekete-erdő pohárkrém: könnyű, nyári desszert egyszerűen, friss meggyel
A Fekete-erdő desszertet a meggyszezonban mindig kötelező elkészíteni. Kelyhekbe rétegezve nagyon mutatós.
A Fekete-erdő desszert krémes, mégsem émelyítő. Az íze pont olyan, mint a híres tortáé. Az alapja egyszerű kakaós piskóta, amit a csokis krém és a tejszín ellenállhatatlanná tesz. A tejszínt könnyebben fel tudod verni, ha jól lehűtöd. Hétvégi és ünnepi desszertnek is kitűnő választás.
Fekete-erdő pohárkrém
Hozzávalók
A tésztához
- 14 dkg cukor
- 7 dkg liszt
- 7 dkg kakaó
- 5 db tojás
- 1 csipet só
- 40 dkg meggy
- 15 dkg étcsoki
- 5 dl tejszín
- 2 evőkanál rum
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
- csokireszelék
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, majd a fehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval. A sárgákat keverd ki jól a cukorral. A lisztet vegyítsd a kakaóval, és a tojáshabbal felváltva forgasd a sárgájához.
Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és told forró sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül 25 perc alatt. Amikor a tészta megemelkedik, és jó az illata, szúrj bele egy tűt vagy hegyes kést. Amennyiben tisztán húzod ki, a piskótát kiveheted a sütőből.
A tejszín felét kezdd melegíteni, majd öntsd rá a kisebb darabokra tördelt étcsokit. A maradék tejszínt verd kemény habbá a fixálóval és két evőkanál cukorral. A meggyet mosd meg, magozd ki, önts rá annyit vizet, amennyi ellepi. Szórj hozzá két evőkanál cukrot, vaníliát, és főzd forrástól számítva öt percig. Megbolondíthatod kevés pálinkával is.
A hozzávalókat rétegezd mutatós kelyhekbe, tálkákba. Alulra morzsolj piskótát, amire locsolj kevés rumot, ha gyerekeknek nem esznek az édességből. Mehet rá a csokis krém, a meggy és a felvert tejszín. A tetejét is díszítsd meggyel és csokireszelékkel.
Ha Fekete-erdő tortát is készítenél, bolondítsd meg cseresznyepálinkás sziruppal!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció