Krémes, fehér csokis, málnás desszert: percek alatt elkészül, és csakugyan isteni
A fehér csokis, málnás pohárkrém fantasztikus krémdesszert, csupa finom, egyszerű hozzávalóból.

Krémes, fehér csokis, málnás desszert: percek alatt elkészül, és csakugyan isteni
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Ez a minta még a kockásat is lekörözi idén: a legdivatosabb pöttyös darabok, árakkal »

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

Új trend a szépségápolásban: jön az N-beauty, ami az egyszerűségre törekszik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mascarponéból számtalan variációban készíthetsz desszertet. Ez a fehér csokis, málnás pohárkrém biztos, hogy a kedvenceid közé fog tartozni. A málnaszezon lassan a végéhez közeledik, nehogy lemaradj róla! Látványos, könnyű, krémes, és, ami az egyik legfontosabb, percek alatt összeállítod.

Fehér csokis, málnás desszert

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg málna
  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg zabkeksz
  • 10 dkg fehér csoki
  • 10 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet daráld le, majd keverd össze az olvasztott vajjal és a fahéjjal. Tedd addig a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet. A málnákat válogasd át, az egészséges szemeket óvatosan mosd meg, és keveset tegyél félre a díszítéshez. A többit botmixerrel pépesítsd, majd keverj hozzá öt deka cukrot. A mascarponét rakd egy tálba, habosítsd a maradék cukorral, a vaníliával és a citrom reszelt héjával. Forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt is. A fehér csokit vízgőz felett olvaszd meg, és dolgozd össze a mascarponés krémmel.


Rétegezd a hozzávalókat dekoratív poharakba, tálkákba. Alulra a kekszes massza kerül, majd arra kanalazd a mascarponés krémet. Utána következik a turmixolt málna, majd ismét a mascarpone, a tetejét pedig díszítsd a félretett málnával. Tálalhatod rögtön, de behűtve az igazi.

Ezt is szeretjük