Krémes, fehér csokis, málnás desszert: percek alatt elkészül, és csakugyan isteni
A fehér csokis, málnás pohárkrém fantasztikus krémdesszert, csupa finom, egyszerű hozzávalóból.
Mascarponéból számtalan variációban készíthetsz desszertet. Ez a fehér csokis, málnás pohárkrém biztos, hogy a kedvenceid közé fog tartozni. A málnaszezon lassan a végéhez közeledik, nehogy lemaradj róla! Látványos, könnyű, krémes, és, ami az egyik legfontosabb, percek alatt összeállítod.

Fehér csokis, málnás desszert
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg málna
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg zabkeksz
- 10 dkg fehér csoki
- 10 dkg porcukor
- 8 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
Elkészítés:
A kekszet daráld le, majd keverd össze az olvasztott vajjal és a fahéjjal. Tedd addig a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet. A málnákat válogasd át, az egészséges szemeket óvatosan mosd meg, és keveset tegyél félre a díszítéshez. A többit botmixerrel pépesítsd, majd keverj hozzá öt deka cukrot. A mascarponét rakd egy tálba, habosítsd a maradék cukorral, a vaníliával és a citrom reszelt héjával. Forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt is. A fehér csokit vízgőz felett olvaszd meg, és dolgozd össze a mascarponés krémmel.
Rétegezd a hozzávalókat dekoratív poharakba, tálkákba. Alulra a kekszes massza kerül, majd arra kanalazd a mascarponés krémet. Utána következik a turmixolt málna, majd ismét a mascarpone, a tetejét pedig díszítsd a félretett málnával. Tálalhatod rögtön, de behűtve az igazi.
