Sűrű, krémes fehérbableves: sok fokhagymával az igazi
A fehérbableves konzervből villámgyorsan elkészül. Ha húst is teszel bele, akár önálló fogásként is megállja a helyét.

feherbabkremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fehérbab nagyon tápláló, kalóriában szegény, jelentős mennyiségű folsavat, vasat, rostot tartalmaz, ezért is érdemes rendszeresen beilleszteni a menübe. Krémlevesnek is kitűnő alapja lehet. Húsleves helyett alaplét is használhatsz. A tejszíntől pedig finom selymes. Hússal laktatóbbá teheted, a füstölt különösen jól megy hozzá. 

Fehérbabkrémleves

Hozzávalók:

  • 35 dkg konzerv fehérbab
  • 0.5 szál póréhagyma
  • 5 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 l húsleves
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A konzervet csepegtesd le. A zsírt olvaszd fel, és dinszteld meg rajta az apróra vágott póréhagymát, rakd hozzá a zúzott fokhagymát. Azzal is süsd egy kicsit, majd tedd hozzá a babot, öntsd fel a húslevessel vagy az alaplével. Fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, szerecsendióval, és főzd puhára a babot pár perc alatt.

Húzd le a tűzről, vedd ki a kakukkfüvet, és pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, forrald össze, és szórd bele a reszelt sajtot. Amikor elolvad, hintsd meg petrezselyemmel, és tálalhatod is. 

Ezt is szeretjük