Sűrű, krémes fehérbableves: sok fokhagymával az igazi
A fehérbableves konzervből villámgyorsan elkészül. Ha húst is teszel bele, akár önálló fogásként is megállja a helyét.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
A fehérbab nagyon tápláló, kalóriában szegény, jelentős mennyiségű folsavat, vasat, rostot tartalmaz, ezért is érdemes rendszeresen beilleszteni a menübe. Krémlevesnek is kitűnő alapja lehet. Húsleves helyett alaplét is használhatsz. A tejszíntől pedig finom selymes. Hússal laktatóbbá teheted, a füstölt különösen jól megy hozzá.
Fehérbabkrémleves
Hozzávalók:
- 35 dkg konzerv fehérbab
- 0.5 szál póréhagyma
- 5 dkg sajt
- 2 dl tejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál zsír
- 1 l húsleves
- 1 ág kakukkfű
- 1 késhegynyi szerecsendió
- só
- bors
- petrezselyem
Elkészítés:
A konzervet csepegtesd le. A zsírt olvaszd fel, és dinszteld meg rajta az apróra vágott póréhagymát, rakd hozzá a zúzott fokhagymát. Azzal is süsd egy kicsit, majd tedd hozzá a babot, öntsd fel a húslevessel vagy az alaplével. Fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, szerecsendióval, és főzd puhára a babot pár perc alatt.
Húzd le a tűzről, vedd ki a kakukkfüvet, és pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, forrald össze, és szórd bele a reszelt sajtot. Amikor elolvad, hintsd meg petrezselyemmel, és tálalhatod is.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept