Sűrű, krémes fehérbableves: sok fokhagymával az igazi
A fehérbableves konzervből villámgyorsan elkészül. Ha húst is teszel bele, akár önálló fogásként is megállja a helyét.


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
A fehérbab nagyon tápláló, kalóriában szegény, jelentős mennyiségű folsavat, vasat, rostot tartalmaz, ezért is érdemes rendszeresen beilleszteni a menübe. Krémlevesnek is kitűnő alapja lehet. Húsleves helyett alaplét is használhatsz. A tejszíntől pedig finom selymes. Hússal laktatóbbá teheted, a füstölt különösen jól megy hozzá.
Fehérbabkrémleves
Hozzávalók
- 35 dkg konzerv fehérbab
- 0.5 szál póréhagyma
- 5 dkg sajt
- 2 dl tejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál zsír
- 1 l húsleves
- 1 ág kakukkfű
- 1 késhegynyi szerecsendió
- só
- bors
- petrezselyem
Elkészítés:
A konzervet csepegtesd le. A zsírt olvaszd fel, és dinszteld meg rajta az apróra vágott póréhagymát, rakd hozzá a zúzott fokhagymát. Azzal is süsd egy kicsit, majd tedd hozzá a babot, öntsd fel a húslevessel vagy az alaplével. Fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, szerecsendióval, és főzd puhára a babot pár perc alatt.
Húzd le a tűzről, vedd ki a kakukkfüvet, és pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, forrald össze, és szórd bele a reszelt sajtot. Amikor elolvad, hintsd meg petrezselyemmel, és tálalhatod is.
Még több recept