Fehér csokis semifreddo roppanós mandulával: édes és krémes jégkrém olasz recept alapján

Az olasz tejszínes jégkrém, vagyis a semifreddo mandulával és fehér csokival megbolondítva különlegesen finom.

Fehér csokis semifreddo mandulával
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A semifreddo jelentése “félig fagyott”, és nem véletlenül: ez a légiesen könnyű jégkrém leginkább egy puha, fagyott habra emlékeztet. Az alaprecepthez mindössze tejszínhabra, cukorra és tojásra van szükség, amit utána kedved szerint variálhatsz: ebbe a változatba most fehér csoki és mandula kerül.

Fehér csokis semifreddo

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg fehér csoki
  • 10 dkg mandula
  • 5 dl habtejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál olaj a forma kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy lábosba. Add hozzá a cukrot, majd helyezd az egészet vízgőz fölé, és folyamatosan kevergesd addig, amíg kifehéredik, és a térfogata a duplájára nő. Amikor kész, állítsd a fazekat hideg vízbe, és hűtsd le a tojásos keveréket.

 

A fehér csokit olvaszd fel vízgőz fölött vagy mikróban. A mandula kétharmadát szeleteld fel. A jól behűtött tejszínt verd habbá. Forgasd bele a tojásos cukrot, az olvasztott csokit és a felszeletelt mandulát.

 

Egy őzgerinc- vagy kenyérformát kenj ki vékonyan olajjal, és bélelj ki úgy folpackkal, hogy a szélein jócskán túlnyúljon. Öntsd bele a krémet. Rakd ki a tetejét a maradék mandulával, hajtsd rá vissza a fóliát, és tedd a mélyhűtőbe egy éjszakára. A fagyasztóban akár egy hónapig is eláll. Tálalás előtt 15-20 perccel vedd ki, és tartsd szobahőmérsékleten.

Az olasz konyha szereti a mandulát: kekszekbe is szívesen sütik.

Mandulás olasz keksz alig valamiből: napokig eláll a finom süti

A ropogós olasz keksz egyszerűen készül, szuper nassolnivaló, amely légmentesen tárolva hetekig megőrzi tökéletes állagát.

Elolvasom

Kép: Burcu Atalay Tankut / Getty Images

Ezt is szeretjük