Mennyei fehér csokis sajttorta: alul vékony kekszréteg, felül édes krém
A fehér csokis sajttorta igazi édes, krémes kényeztetés.

feher csokis sajttorta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha egyszer kóstoltad a sajttortát, biztos, hogy szívesen próbálsz ki újabb és újabb változatokat. Ez a finom édesség sütés nélkül készül, az alapja pedig olvasztott fehér csoki és mascarpone. Összeállítás után néhány órát tartsd a hűtőben, hogy a krémnek legyen ideje megdermedni.

Fehér csokis sajttorta

Hozzávalók:

Az alaphoz

  • 20 dkg zabkeksz
  • 8 dkg olvasztott vaj

A krémhez

  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg fehér csoki
  • 15 dkg zselatin
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 dl tej

A tálaláshoz

  • tejszínhab
  • friss gyümölcsök
Recept idők

Elkészítés:

A zabkekszet késes aprítógépben őröld porrá. A vajat olvaszd fel, és keverd a kekszmorzsához. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában, és tedd a hűtőbe, hogy összeálljon.

A zselatint hideg tejben oldd fel, és hagyd állni tíz percet. Közben a fehér csokit olvaszd össze egy deci tejszínnel. A maradék tejszínt verd habbá, add hozzá a kétféle cukrot, és habosítsd tovább, majd keverd bele a mascarponét, a citrom levét és reszelt héját és az olvasztott csokit. A tejet a zselatinnal együtt langyosítsd meg - vigyázz, ne legyen forró -, és folyamatos kevergetés közben add a mascarponés krémhez.

Vedd ki a kekszes alapot a hűtőből, egyengesd el rajta a krémet, és tedd vissza két-három órára, hogy megdermedjen. Tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel tálalhatod.
 

Akár egy igazán finom házi fahéjas csigát is megbolondíthatsz mascarponés mázzal.

Ezt is szeretjük