Keresztanyám híres farsangi fánkja: ha így sütöd, biztosan szalagos lesz
Már nem tart sokáig a farsangi időszak, így épp itt az ideje, hogy elkészítsd a puha tésztájú szalagos fánkot!

Keresztanyám híres farsangi fánkja: ha így sütöd, biztosan szalagos lesz
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

Nem számít, ha teljesen ősz, a hosszú haj 50 felett is nőies: 4 biztos tipp, hogy igazán feldobja a megjelenést »

Igazán menő szettek, amikben nem ciki a tréningnadrág: az utcán is megállják a helyüket »

Házi szemránckrémek, amiket gyerekjáték összeütni: versenybe szállnak a boltiakkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Te se hagyd ki a farsangi időszak legnépszerűbb csemegéjét! Ha a fánk igazán jól sikerül, a közepén világos szalag fut körbe. Régi babona szerint, ha a lány elfelezte a fánkot udvarlójával, akkor viszonozta szerelmét. A süti oldalán lévő szalag ugyanis a jegygyűrűt jelképezte. A tészta akkor lesz szalagos, ha nagyon könnyű és levegős, ezért pedig  keményen meg kell dolgoznod.

Farsangi fánk receptje

Hozzávalók 30 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csipet
  • 1 db citrom
  • 0.5 dl rum
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, adj hozzá egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várj körülbelül 10 percig, míg felfut, tehát jól megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sót, a maradék cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojássárgáját, öntsd hozzá az olvasztott vajat, a rumot és az élesztőt. Dagaszd addig a tésztát, amíg hólyagos lesz, elválik a kezedtől és az edény falától. Tedd egy mélyebb tálba, takard le egy konyharuhával, és egy órán át keleszd.
 

Ha a duplájára emelkedik, borítsd a tésztát lisztezett deszkára, nyújtsd ki körülbelül másfél centisre, és szaggasd ki nagyobb méretű pogácsakiszúróval. Annak hiányában bevethetsz egy nagyobb poharat. A fánkot rakd közepesen forró olajba, és mindkét oldalát süsd körülbelül két-két percig, vagy, amíg szép aranybarna nem lesz. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le róla az olajat. Tálaláskor kínálj hozzá baracklevárt, és szórd meg porcukorral.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük