Gyors fánk élesztő nélkül: ilyen könnyen még nem sütöttél fánkot
Ha fánkot ennél, de nincs túl sok időd, ezt a sütőporos változatot próbáld ki! Nem kell dagasztani, és keleszteni sem.

A fánksütésnek nem kell macerásnak lennie! A kelesztett farsangi édesség bár isteni, sokáig tart elkészíteni. Ezzel szemben a sütőporos változat gyors, és azok is bátran próbálkozhatnak vele, akik korábban még soha nem sütöttek fánkot. Eddig még soha nem volt rá panasz. A joghurtot tejföllel is helyettesítheted.
Fánk élesztő nélkül
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 2 dl joghurt
- 3 evőkanál cukor
- 1 db tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sót és a sütőport. A tojásokat verd fel a kétféle cukorral kézi habverővel, add hozzá a joghurtot, és forgasd hozzá a lisztet. Dolgozd össze, viszonylag ragacsos tésztát kell kapni. Ha szükséges, szórj még hozzá lisztet, lazítani pedig joghurttal tudod.
Tedd át lisztezett deszkára, nyújtsd ki fél centi vastagra, és tetszőleges nagyságú kiszúróval szaggasd ki. Ha szeretnéd, a közepébe is készíthetsz lyukat. Rakd a tésztát bő, felforrósított olajba, és süsd a fánk mindkét oldalát aranybarnára. Szedd papírtörlőre, csepegtesd le az olajat, szórd meg porcukorral, és kínálj mellé lekvárt.
A túrófánk is pofonegyszerű, gyorsan elkészül, és elronthatatlan.