Szuperfinom falusi almás pite
Gazdag töltelék, omlós tészta
Ha kipróbálod ezt a receptet, legközelebb is így fogod készíteni a valódi falusi almás pitét.

Szuperfinom falusi almás pite
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

A 61 éves nő kicselezte az öregedést? – Olyan a teste, akár egy harmincasé, és úgy is érzi magát »

A csinos kis nagymamaretikül az új sláger: árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a szupernőies darabokat »

Vastag a dereka, széles a csípője, de irtó nőiesen öltözködik: nem a plusz kilókat, csak a csinos nőt látjuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A falusi almás pite nagy klasszikus, amit ősszel minél többször el kell készítened. Ezzel a tésztával könnyen tudsz dolgozni. A töltelék pedig kellemesen szaftos, és nem túl édes. Finom, olcsó, és tényleg alig van vele munka.

Falusi almás pite

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 1 kg alma
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg sertészsír
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál darált dió
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sütőporral és a sóval, majd morzsold el a vajjal. Add hozzá a zsírt, utána a tejfölt, a tojássárgát, egy evőkanál cukrot, és jól gyúrd össze. Ha a tészta összeáll, oszd két részre. Szükség esetén egy-két kanál tejet tehetsz még hozzá. A töltelékhez az almát mosd meg és reszeld le. Dobd rá a fahéjat és a maradék cukrot, majd keverd össze.

A tészta egyik felét nyújtsd körülbelül egy centi vastagra, és rakd a zsiradékkal kikent tepsibe. Szórd meg darált dióval, majd tedd rá a kinyomkodott almát. A tészta másik felét is nyújtsd akkorára, mint a tepsid, és fedd be vele az almás tölteléket, majd szurkáld meg villával. A tojásfehérjét kicsit verd fel, és kend a pite tetejére. Tedd előmelegített sütőbe, majd körülbelül 25 perc alatt süsd meg 180 fokon. Ha szép aranybarna lesz, vedd ki a sütőből. Ha hideg, szeleteld fel, és porcukorral megszórva kínáld.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük