Falusi, almás morzsasüti, ahogy a nagyi készíti: villámgyors, és sokáig friss marad
Ez a süti idestova 15 éve minden jelentős családi eseményünk sztárja.

Falusi, almás morzsasüti, ahogy a nagyi készíti: villámgyors, és sokáig friss marad
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Nem találunk szavakat a hímzett napszemüvegre: Ulyana Sergeenko nagyot alkotott »

Gyönyörű esküvői ruhák tavaszra: 7 trend, ami inspirálhat a ruhaválasztásnál »

Egyszerű, házi recept, amitől újra fényesek lesznek az ékszereid: eltünteti az elszíneződéseket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az alma és a dió tökéletes párost alkotnak, a morzsasüti pedig a világ egyik legegyszerűbb édessége! Frissen, még melegen, fagylalttal tökéletes nyári desszert, ráadásul pillanatok alatt elkészül. Diétás verzióját vaj helyett kókuszzsírral, cukor helyett eritrittel is elkészítheted.

Falusi, almás morzsasüti

Hozzávalók:

  • 2 db savanykás alma
  • 1 evőkanál citromlé
  • ízlés szerint őrölt fahéj
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál mazsola

A dióhoz

  • 2 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál apróra vágott dió

A morzsához

  • 5 dkg liszt
  • 3 dkg puha vaj
  • 3 dkg cukor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat tisztítsd meg, csumázd ki, majd szeleteld fel. Locsold meg citromlével, és tedd jénai tálba. Szórd meg cukorral, fahéjjal, mazsolával, és az egészet keverd össze.

 

A karamellizált dióhoz a cukrot kis lábosban olvaszd meg, amikor pedig már világosbarna színű, keverd hozzá a diót, és rögtön öntsd az almára. Vigyázz, mert gyorsan szilárdul!

 

A lisztet, a vajat kevés sóval és cukorral kézzel dolgozd morzsává, és szórd az almákra. Előmelegített sütőben, 175 fokon süsd körülbelül 20 percig, amíg az alma megpuhul, a morzsa pedig világosbarna színt ölt.

Ezt is szeretjük