Házi falafel fillérekből: kívül ropogós, belül krémes
Salátához, grillezett zöldségekhez, de akár főzelékekhez is kipróbálhatod.

Házi falafel fillérekből: kívül ropogós, belül krémes
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Így fedd el a géllakk lenövését otthon: műkörömnél is működik a trükk »

3 egyszerű trükk, amitől tökéletesen nézel majd ki az esküvői fotókon »

Maxiszoknya, nyári ruha és kimonó is lehet a kendőből: szuper tippek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Honnan ismerszik meg a valódi falafel? Leginkább a ropogós külsőről és a puha, fűszeres belsőről. A falafelt hazájában, a Közel-Keleten bő olajban készítik, de akkor sincs gond, ha kevésbé szereted az olajos étkeket, ugyanis kisütheted sütőben is. A legfontosabb, hogy konzerv helyett száraz csicseriborsóból készítsd, amit nem kell megfőzni, csak áztatni és ledarálni. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg csicseriborsó (száraz)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • késhegynyi sütőpor
  • mokkáskanál fűszersó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál étolaj
  • bors
  • 2 evőkanál petrezselyem (morzsolt)
  • 2 evőkanál apróra vágott koriander
  • 1 kávéskanál chili
  • 1 kávéskanál római kömény
Recept idők

Elkészítés:

A csicseriborsót alaposan mosd meg, és áztasd be legalább 12 órára, de még jobb, ha egy teljes napig állni hagyod. Ha ezzel megvagy, vágd apróra a vöröshagymát, fokhagymanyomóval zúzd össze a fokhagymagerezdeket, majd turmixold össze a csicseriborsóval, a sütőporral, az olajjal és a fűszerekkel.

Nedves kézzel formázz belőle diónyi gombócokat, forró olajban süsd őket aranybarnára, végül csepegtesd le. Ha pedig inkább sütőben sütnéd, helyezd a golyókat egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és légkeveréses sütőben, 180 fokon, nagyjból 20 percig süsd, amíg el nem kezd pirulni. Az elkészült falafelt hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatod.

Ezt is szeretjük