Ínycsiklandó fahéjas almafelfújt
Isteni recept a nagyitól
Ilyen finom almafelfújtat még nem ettél! Pofonegyszerű és gyors desszert hétköznapokra.

Ez is érdekelhet

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

Tavaszi Vásárlási Maraton a Premier Outletben! (x)

Nagyszerű kezdeményezéssel támogatja a helyi közösségeket a Tesco (x)

beauty and style

Lapos a talpuk, mégis elképesztően nőiesek: 4 kényelmes cipőfazon az esküvőre »

Ezért jó, ha a testápoló illata megegyezik a parfümével: így marad tartós a bőrön az Eau de Toilette »

Az 53 éves Cindy Crawford még mindig tud meglepetést okozni: bakancsban is eszméletlenül dögös »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez az egyik legjobb almás édesség. A szikkadt zsemle sütés közben magába szívja a tojásos-cukros keveréket, ettől kellően szaftos lesz. Az almafelfújt tetejére kerülő hab pedig szép aranybarnára pirul, de egyáltalán nem szárad ki, ha Kard Éva receptje szerint jársz el.

Fahéjas almafelfújt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 alma
  • 2 szikkadt zsemle
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 5 dkg mazsola
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • késhegynyi szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, majd távolítsd el a magházat, és szeleteld vékonyra. A zsemlét szintén vágd fel, és rakd ki vele a sütőforma alját. A tojások sárgáját keverd habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal és a késhegynyi szódabikarbónával. Ezután a felét öntsd a zsemleszeletek tetejére, majd rakj le egy vagy két sor almát. Szórd meg mazsolával, és öntsd rá a maradék tojásos-cukros masszát. A fehérjét verd a kristálycukorral kemény habbá, és kanalazd a süti tetejére. 

Helyezd előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süsd készre. Amikor a hab szép színt kap, takard le egy sütőpapírral, nehogy nagyon megbarnuljon. A sütőből kivéve hagyd az almafelfújtat egy kicsit hűlni, majd ízlés szerint szórd meg porcukorral, és felszeletelve kínáld.

Ezt is szeretjük