Fahéjas, tejszínes szilvaleves: pudinggal sűrítve a legfinomabb
Hideg napokon melegen, nyárias őszi napokon behűtve kínáld a fahéjas-tejszínes szilvalevest!
Nyáron és kora ősszel a gyümölcslevesek sokkal jobban esnek, mint a forró húslevesek. A szilva tökéletes alapanyag, és most érik. Ne főzd sokáig, hogy minél több vitamin maradjon benne! Érdemes előre elkészíteni a levest, hogy a hűtőben jól összeérjenek az ízek: a fűszerek közül nem hiányozhat a fahéj vagy a szegfűszeg.
Fahéjas, tejszínes szilvaleves
Hozzávalók
- 60 dkg szilva
- 8 dl víz
- 2 dl tejszín
- 3 evőkanál cukor
- 0.5 teáskanál fahéj
- 0.5 teáskanál szegfűszeg
- 0.5 rúd vanília
- 1 evőkanál pudingpor vaníliás
- 1 teáskanál citromlé
- citromhéj
Elkészítés:
A szilvát mosd meg, magozd ki, és rakd egy lábosba. Tedd hozzá az ízesítőket, tehát a cukrot, fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliarúd kikapart belsejét. Öntsd fel a vízzel.
Főzd forrástól számítva 10 percig, majd pépesítsd botmixerrel. Közben dolgozd simára a pudingport a tejszínnel, és csorgasd a levesbe. Főzd össze, de ne hagyd abba a kavarást. Végül öntsd hozzá a citrom levét. Tálaláskor díszítheted tejszínhabbal és a citrom héjával.
Szilvával az omlós pite is ellenállhatatlanabb, rácsozva pedig még jobb.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció