Fahéjas-tejszínes, karácsonyi pohárkrém: fantasztikus desszert, amit még sütni sem kell
Néhány változtatással az egyszerű pohárkrémet is ünnepivé teheted. Amilyen jól néz ki, olyan finom.

Ha nincs kedved egy újabb időigényes sütihez hozzáfogni, de még készítenél valamit a vendégeknek, a fahéjas-tejszínes pohárkrém jó döntés. Hamar végzel vele, a végeredményt pedig nem győzik majd dicsérni. Elrontani sem lehet, olyan egyszerű. Érdemes hozzá elővenni egy mutatós tálkát vagy poharat.

Fahéjas-tejszínes pohárkrém
Hozzávalók 4 személyre
A pohárkrémhez
- 40 dkg mascarpone
- 15 dkg mézeskalács
- 12 dkg cukor
- 3 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
A karamelles réteghez
- 10 dkg cukor
- 1 dl tejszín
- 1 teáskanál vaj
- 1 evőkanál víz
Elkészítés:
A cukrot szórd egy lábosba, add hozzá a vizet, és olvaszd, azaz karamellizáld meg. Amikor már szép aranybarna, öntsd hozzá a tejszínt, és add hozzá a vajat. Keverd simára, majd hűtsd ki. A tejszínhabot verd fel a fixálóval, és fokozatosan forgasd össze a mascarponéval. Ízesítsd fahéjjal, vaníliás cukorral, és keverd hozzá a cukrot is.
A mézeskalácsokat morzsold össze, és rakj belőle a poharak, tálkák aljába. Mehet rá egy réteg tejszínes krém, majd a karamell, újabb mézeskalács és a tetejére ismét krém kerül. Csorgathatsz még rá karamellt, díszítheted csillagánizzsal vagy akár fahéjjal, sőt, megszórhatod pillecukorral is. Rakd a hűtőbe legalább egy órára, és utána kínáld.
A pohárkrémhez hasonlóan a forró csoki is gyorsan elkészül, és mindenki örömmel kortyolgatja. Próbáld ki az édes, krémes fehér változatot!