Pofonegyszerű fahéjas-szilvás süti - Illatos, omlós finomság jól bevált recept szerint
A fahéjas-szilvás sütivel kezdő háziasszonyok is arathatnak.
Micsoda finomság, pedig a méricskélésen és a keverésen kívül nincs vele semmi munka. A tésztát a tejföl még lágyabbá teszi. Szilva helyett legközelebb más gyümölccsel is kipróbálhatod. Nem vitás, az egész tepsi elfogy egy nap alatt.

Fahéjas-szilvás süti
Hozzávalók 24 szelethez
- 37.5 dkg tejföl
- 30 dkg liszt
- 20 dkg szilva
- 18 dkg cukor
- 5 kisebb tojás
- 1,5 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A szilvát mosd meg, vágd ketté és magozd ki. A sütőport vegyítsd a liszttel és a fahéjjal. A tojásokat a cukorral keverd jó habosra elektromos habverővel. Add hozzá a tejfölt és az olajat, végül szórd hozzá a lisztes keveréket, és alaposan forgasd össze. Addig keverd, amíg a massza homogén nem lesz.
Egy közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a tésztát. A fél szilvaszemeket a vágott felükkel felfelé nyomkodd a masszába. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 30-35 perc alatt süsd meg. Tűpróbával ellenőrizd, mielőtt kivennéd. Szúrj bele egy tűt, és ha nem ragad hozzá tészta, biztos, hogy elkészült. Fahéjas porcukorral meghintve kínáld.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció