Omlós fahéjas, szilvás pite: vaníliás krémmel különösen csábító
Tökéletes kényeztetés az omlós tésztájú, vaníliás krémmel és sok szilvával gazdagított pite.

fahejas--szilvas-pite-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szilva rengeteg süteménybe tökéletes, muffinba, piskótába, lepénybe, rétesbe és különféle pitékbe is. Ezt a vaníliás, fahéjas változatot ne hagyd ki a következő hetekben! Fontos, hogy a tésztát gyorsan dolgozd össze, nehogy megolvadjon a vaj a kezed melegétől. Amíg a hűtőben pihen, kényelmesen megfőzöd hozzá a pudingot is. Szezonon kívül készítsd befőttel.

Fahéjas, szilvás pite vaníliás krémmel

Hozzávalók

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 1 csipet

A krémhez

  • 4.5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3 evőkanál cukor

A gyümölcsös réteghez

  • 40 dkg szilva
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához az átszitált lisztet keverd össze a cukorral és a sóval, majd morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Adj hozzá egy-két evőkanál hideg vizet, és gyúrd össze. Letakarva tedd a hűtőbe, és pihentesd legalább 30 percig.
Közben a szilvákat mosd meg, vedd ketté, távolítsd el a magokat, majd ízesítsd kétféle cukorral és fahéjjal. 
 

A krémhez a pudingport keverd simára kevés tejjel. A maradék tejet forrald fel, és a tűzről lehúzva öntsd hozzá a pudingport. Folyamatosan kevergesd addig, amíg besűrűsödik. 

Pihentetés után a tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki, és igazgasd a vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába. Öntsd bele a pudingot, egyengesd el, majd ízlésesen rendezd el rajta a szilvát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Amikor a tészta aranybarna, kiveheted a sütőből. 

A morzsasüti is pofonegyszerű, a szilva pedig tökéletes választás hozzá. Készítsd zabpehellyel, egészségesebb lesz. 

Ezt is szeretjük