Fahéjas-sütőtökös csigák: foszlós kelt tésztából a legfinomabb
Ne dobd ki a maradék sütőtököt, használd fel inkább a fahéjas csigába. A kelt tészta íze és állaga is sokkal jobb lesz tőle.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
Az angolok és az amerikaiak ősszel szinte mindenbe raknak sütőtököt, így sütikbe is. Ne idegenkedj tőle, hisz sokkal lágyabbá teszi a tésztát, és másnapra sem szárad ki. A fahéjas tekercset is érdemes megbolondítani vele. A kelt tésztával azok is könnyen bánnak, akiknek nincs sok konyhai rutinjuk.
Fahéjas-sütőtökös csigák kelt tésztából
Hozzávalók:
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 20 dkg sült tökpüré
- 8 dkg porcukor
- 6 dkg olvasztott vaj
- 3 dl tej
- 2.5 dkg friss élesztő
- 1 db tojássárga
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 10 dkg vaj
- 6 evőkanál cukor
- 3 teáskanál fahéj
Elkészítés:
Langyosíts meg egy deci tejet, keverj bele egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várj 10 percig, amíg megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a cukrot, a sót, a tökpürét, az olvasztott vajat, a tojássárgát, majd öntsd hozzá a felfutott élesztőt, és a robotgéppel kezdd dagasztani. A maradék tejet részletekben adagold a tésztához. Annyit adj hozzá, amennyit felvesz, nehogy túl lágy vagy túl kemény legyen.
Dolgozd össze a tésztát, addig dagaszd, amíg elválik a kezedtől és az edénytől. Letakarva, meleg helyen keleszd a duplájára körülbelül 40 perc alatt. Tedd át lisztezett deszkára, gyúrd át, majd oszd két részre, és készíts belőlük gombócokat. Nyújtsd ki az egyiket körülbelül 30x40 centis nagyságú lappá, kend meg a vaj és a fahéj keverékének a felével, szórd meg három evőkanál cukorral. Tekerd fel, és vágd körülbelül 2,5 centi vastag szeletekre. A másik tésztával is hasonlóan járj el.
A csigákat rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és keleszd 30 percig. Sütés előtt még szórd meg a tetejüket barna cukorral, és 180 fokos sütőben süsd pirosra körülbelül 25 perc alatt.
Mézédes sütőtökkel a rizottót is még finomabbá teheted. Tökéletes és laktató főétel lehet.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept