Fahéjas-sütőtökös csigák: foszlós kelt tésztából a legfinomabb
Ne dobd ki a maradék sütőtököt, használd fel inkább a fahéjas csigába. A kelt tészta íze és állaga is sokkal jobb lesz tőle.

sutotokos-csiga
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A fekete leggings nem nadrág, de az utcán is bevethető, ha erre figyelsz: így variáld nőiesen »

Nőies egészruhák telt alakra, amik a kabát alatt sem mutatnak tömzsinek: alakformáló fazonok, árakkal »

Ez a nőies retró frizura okozta idén a legnagyobb meglepetést: nem, ez már nem az a focistahaj »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az angolok és az amerikaiak ősszel szinte mindenbe raknak sütőtököt, így sütikbe is. Ne idegenkedj tőle, hisz sokkal lágyabbá teszi a tésztát, és másnapra sem szárad ki. A fahéjas tekercset is érdemes megbolondítani vele. A kelt tésztával azok is könnyen bánnak, akiknek nincs sok konyhai rutinjuk. 

Fahéjas-sütőtökös csigák kelt tésztából

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg sült tökpüré
  • 8 dkg porcukor
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 3 dl tej
  • 2.5 dkg friss élesztő
  • 1 db tojássárga
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 10 dkg vaj
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Langyosíts meg egy deci tejet, keverj bele egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várj 10 percig, amíg megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a cukrot, a sót, a tökpürét, az olvasztott vajat, a tojássárgát, majd öntsd hozzá a felfutott élesztőt, és a robotgéppel kezdd dagasztani. A maradék tejet részletekben adagold a tésztához. Annyit adj hozzá, amennyit felvesz, nehogy túl lágy vagy túl kemény legyen.

 

Dolgozd össze a tésztát, addig dagaszd, amíg elválik a kezedtől és az edénytől. Letakarva, meleg helyen keleszd a duplájára körülbelül 40 perc alatt. Tedd át lisztezett deszkára, gyúrd át, majd oszd két részre, és készíts belőlük gombócokat. Nyújtsd ki az egyiket körülbelül 30x40 centis nagyságú lappá, kend meg a vaj és a fahéj keverékének a felével, szórd meg három evőkanál cukorral. Tekerd fel, és vágd körülbelül 2,5 centi vastag szeletekre. A másik tésztával is hasonlóan járj el. 
 

A csigákat rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és keleszd 30 percig. Sütés előtt még szórd meg a tetejüket barna cukorral, és 180 fokos sütőben süsd pirosra körülbelül 25 perc alatt. 
Mézédes sütőtökkel a rizottót is még finomabbá teheted. Tökéletes és laktató főétel lehet.  

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük