Fahéjas rizsfelfújt, ahogy még gyermekkoromban a nagymamám készítette
Ennél könnyebb már nem is lehetne a rizsfelfújt. Próbáld ki fahéjjal is!
Ha a menzai rizsfelfújtat szeretted, akkor ezt egyenesen imádni fogod. A nagyi fahéjat is kevert az édességbe, attól még kellemesebb az illata és az aromája. Desszertként ugyanúgy megállja a helyét, mint tartalmasabb leves után második fogásként. Ha teheted, rizottórizsből készítsd a csodás édességet.
Fahéjas rizsfelfújt
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg rizs
- 1 l tej
- 10 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- 1 teáskanál fahéj
- 1 db citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A rizst alaposan mosd meg és csepegtesd le. Rakd egy lábosba, és öntsd fel a tej felével. Add hozzá a sót, a vaníliás cukrot, és főzd puhára körülbelül 15 perc alatt. Közben folyamatosan pótold a tejet, és hagyd, hogy a rizs jól magába szívja. Amikor megpuhul, húzd le a tűzről.
Amíg kihűl, a tojásfehérjét verd kemény habbá. Egy másik edényben a sárgáját keverd el a cukorral, a vajjal, a citrom reszelt héjával és a fahéjjal. Add hozzá a kihűlt rizst, és forgasd hozzá a tojásfehérjét. A rizses masszát rakd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és süsd 200 fokon 30-35 perc alatt világosbarnára. Ízlés szerint lekvárral, porcukorral tálald.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció