Ellenállhatatlan fahéjas kürtőskalácsmuffin: két kedvenc, egy süti
Kürtőskalácsot otthon sütni kicsit macerás. Ez a könnyű muffinváltozat viszont hasonló élményt nyújt.


- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
A kürtőskalácsot mindenki szereti, ám legtöbbször vásárokban, rendezvényeken juthatunk hozzá, hisz speciális eszközök is szükségesek az elkészítéséhez. Ez a muffin azonban jóval egyszerűbb! Bármilyen alkalomra megsütheted, csomagolhatsz belőle, mivel könnyen szállítható, dobozban pedig egy-két nap múlva is tökéletes lesz az állaga. Változatosan ízesítheted, fahéj helyett kókuszba vagy dióba is forgathatod.
Fahéjas kürtőskalácsmuffin
Hozzávalók:
A tésztához
- 35 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 3.5 dl tej
- 2 db tojás
- 1.25 dl olaj
- 1 dkg sütőpor
- 1 dkg vaníliás cukor
- 1 csipet só
A tetejére
- 5 dkg vaj
- fahéjas cukor
Elkészítés:
A tojást üsd egy tálba, add hozzá a kétféle cukrot és az olajat, dolgozd össze gépi habverővel, és öntsd hozzá a tejet. Forgasd hozzá a sóval, sütőporral vegyített, átszitált lisztet, és keverd csomómentesre a tésztát.
Egy muffinsütőt bélelj ki kapszlikkal, és töltsd meg masszával háromnegyedig, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha beleszúrsz egy tűt, és nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Hagyd kicsit hűlni, majd kend meg olvasztott vajjal, és forgasd a fahéjas-cukros keverékbe.
A csokidarabos muffinnak sem lehet ellenállni. Az egyszerű sütit fél óra alatt összedobhatod.
Még több recept