Fahéjas-körtés süti 10 perc munkával: bögrével is kimérheted a hozzávalókat
A fahéj nem véletlenül az egyik legnépszerűbb fűszerünk évezredek óta: önmagában is csodát tesz a sütikkel, így az egyszerű kevert tésztával is.

kortes-fahejas-kevert-suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ennél könnyebb és finomabb aligha lehetne! Fantasztikusan puha, gyümölcsös, és a fahéjtól még ünnepi is. Sütheted kenyér- vagy kuglófformában, csábító illata azonnal betölti a konyhát, és villámgyorsan el fog fogyni. Még nagyobb alkalmakkor is számolhatsz vele. 

Fahéjas-körtés süti

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 3 db körte
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre cukor
  • 0.5 bögre olaj
  • 4 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat keverd ki jól a cukorral, a vaníliával, majd öntsd hozzá az olajat és a tejet. Forgasd hozzá részletekben a sütőporral és a fahéjjal vegyített lisztet, majd dolgozd simára a masszát. Keverj bele egy kis darabokra vágott körtét. Simítsd egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes formába.
 

A tetejére rakd szeletekben a körtét, és szórj rá fahéjat. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. 
Fahéjjal a banánkenyeret is feldobhatod. Csokival turbózva mennyei édességet kapsz, ami az ünnepi asztalra is tökéletes. 

Ezt is szeretjük