Villámgyors fahéjas kevert süti semmi munkával: ezekkel az arányokkal lesz tökéletes
Ennek a fahéjas kevert sütinek a tésztájába tejföl is kerül, attól lesz olyan lágy.

Ha az illatos fűszer rajongója vagy, ez a villámgyors fahéjas kevert süti biztos, hogy ízleni fog. Nem kell hozzá semmi különös hozzávaló, csak csupa olyasmi, amit mindenki tart a kamrájában. Az anyagokat csak keverd össze, a többit pedig bízd bátran a sütőre.
Fahéjas kevert süti
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 12.5 dkg tejföl
- 2 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 0.5 csomag sütőpor
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A vajat keverd ki a cukorral, majd üsd hozzá egyenként a tojásokat. Egy másik tálban keverd el a lisztet a szódabikarbónával, a fahéjjal és a sütőporral, adagold a vajas-cukros részhez, végül lazítsd az egészet tejföllel. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában, és told 180 fokos sütőbe 45 percre, amíg a tetejére vékony kéreg sül, és a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Tálaláskor a tetejét porcukorral szórhatod meg.
Ha kicsit több időd van a konyhában, készíts mascarponés mázzal lekent, puha fahéjas tekercseket!
Illatos, házi fahéjas csiga: mascarponés mázzal lekenve a legfinomabb
A csodás fahéjas csiga könnyen elkészíthető, kezdő konyhatündérek is sikerrel megsüthetik. A finomság már az illatával elvarázsol, az íze pedig örökre rabul ejt.
Elolvasom