Fahéjas, kardamomos birsalmalikőr: csak néha rázogasd meg

A zamatos, illatos birsalmalikőrt a kedvenc őszi-téli fűszerek teszik még finomabbá.

Fahéjas, kardamomos birsalmalikőr
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Készíts minél többféle finomságot a birsalmából, a zamatos, kicsit fanyar gyümölcs tökéletes alapja lehet likőrnek is! Alig van vele munka, az íze pedig karácsonyra lesz a legfinomabb. A legnehezebb benne a birsalma megpucolása.  

Fahéjas, kardamomos birsalmalikőr

Hozzávalók

  • 4 db birsalma
  • 5 dl vodka
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 db citrom
  • 4 db kardamom
  • 1 rúd fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmákat alaposan mosd meg, szivaccsal dörzsöld meg, a magházat éles késsel távolítsd el, és vágd kisebb szeletekre. Ha van benne hibás rész, azt is vedd ki.

A cukrot szórd egy nagy üvegbe, öntsd rá a vodkát, tedd bele a kardamomot, a fahéjat és a birsalmákat. Zárd le, és rakd szárazabb, sötétebb helyre. Érleld legalább 14 napig, közben többször rázd meg. Két hét után szűrd át üvegekbe, és zárd le. 
Birsalmából a kompót is isteni, ne sajnáld belőle a fűszereket!

Ezt is szeretjük