Fahéjas, kardamomos birsalmalikőr: csak néha rázogasd meg
A zamatos, illatos birsalmalikőrt a kedvenc őszi-téli fűszerek teszik még finomabbá.

Készíts minél többféle finomságot a birsalmából, a zamatos, kicsit fanyar gyümölcs tökéletes alapja lehet likőrnek is! Alig van vele munka, az íze pedig karácsonyra lesz a legfinomabb. A legnehezebb benne a birsalma megpucolása.
Fahéjas, kardamomos birsalmalikőr
Hozzávalók
- 4 db birsalma
- 5 dl vodka
- 6 evőkanál cukor
- 1 db citrom
- 4 db kardamom
- 1 rúd fahéj
Elkészítés:
A birsalmákat alaposan mosd meg, szivaccsal dörzsöld meg, a magházat éles késsel távolítsd el, és vágd kisebb szeletekre. Ha van benne hibás rész, azt is vedd ki.
A cukrot szórd egy nagy üvegbe, öntsd rá a vodkát, tedd bele a kardamomot, a fahéjat és a birsalmákat. Zárd le, és rakd szárazabb, sötétebb helyre. Érleld legalább 14 napig, közben többször rázd meg. Két hét után szűrd át üvegekbe, és zárd le.
Birsalmából a kompót is isteni, ne sajnáld belőle a fűszereket!