Fahéjas, kardamomos birsalmalikőr: csak néha rázogasd meg
A zamatos, illatos birsalmalikőrt a kedvenc őszi-téli fűszerek teszik még finomabbá.

- Segítenek, ha pár nappal késleltetnéd a hajmosást, felfrissítik a frizurát: kíméletesebb szárazsamponok árakkal »
- A magyar plus size modell nem csak fehérneműben mutatja meg alakját: Sirokai Diána imádja a merész ruhákat »
- Mintha Cindy Crawfordot látnánk a retró fotókon, de nem ő az: az ikonikus smink is rásegít a kísérteties hasonlóságra »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Orosz Barbara ilyen gyönyörű menyasszony volt: férjével először szerepelt címlapon
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Készíts minél többféle finomságot a birsalmából, a zamatos, kicsit fanyar gyümölcs tökéletes alapja lehet likőrnek is! Alig van vele munka, az íze pedig karácsonyra lesz a legfinomabb. A legnehezebb benne a birsalma megpucolása.
Fahéjas, kardamomos birsalmalikőr
Hozzávalók
- 4 db birsalma
- 5 dl vodka
- 6 evőkanál cukor
- 1 db citrom
- 4 db kardamom
- 1 rúd fahéj
Elkészítés:
A birsalmákat alaposan mosd meg, szivaccsal dörzsöld meg, a magházat éles késsel távolítsd el, és vágd kisebb szeletekre. Ha van benne hibás rész, azt is vedd ki.
A cukrot szórd egy nagy üvegbe, öntsd rá a vodkát, tedd bele a kardamomot, a fahéjat és a birsalmákat. Zárd le, és rakd szárazabb, sötétebb helyre. Érleld legalább 14 napig, közben többször rázd meg. Két hét után szűrd át üvegekbe, és zárd le.
Birsalmából a kompót is isteni, ne sajnáld belőle a fűszereket!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept