Fahéjas, kardamomos birsalmalikőr: csak néha rázogasd meg
A zamatos, illatos birsalmalikőrt a kedvenc őszi-téli fűszerek teszik még finomabbá.

birsalmalikor
Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Készíts minél többféle finomságot a birsalmából, a zamatos, kicsit fanyar gyümölcs tökéletes alapja lehet likőrnek is! Alig van vele munka, az íze pedig karácsonyra lesz a legfinomabb. A legnehezebb benne a birsalma megpucolása.  

Fahéjas, kardamomos birsalmalikőr

Hozzávalók:

  • 4 db birsalma
  • 5 dl vodka
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 db citrom
  • 4 db kardamom
  • 1 rúd fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmákat alaposan mosd meg, szivaccsal dörzsöld meg, a magházat éles késsel távolítsd el, és vágd kisebb szeletekre. Ha van benne hibás rész, azt is vedd ki.

A cukrot szórd egy nagy üvegbe, öntsd rá a vodkát, tedd bele a kardamomot, a fahéjat és a birsalmákat. Zárd le, és rakd szárazabb, sötétebb helyre. Érleld legalább 14 napig, közben többször rázd meg. Két hét után szűrd át üvegekbe, és zárd le. 
Birsalmából a kompót is isteni, ne sajnáld belőle a fűszereket!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük