Fahéjas, kardamomos birsalmalikőr: csak néha rázogasd meg

A zamatos, illatos birsalmalikőrt a kedvenc őszi-téli fűszerek teszik még finomabbá.

birsalmalikor
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Készíts minél többféle finomságot a birsalmából, a zamatos, kicsit fanyar gyümölcs tökéletes alapja lehet likőrnek is! Alig van vele munka, az íze pedig karácsonyra lesz a legfinomabb. A legnehezebb benne a birsalma megpucolása.  

Fahéjas, kardamomos birsalmalikőr

Hozzávalók

  • 4 db birsalma
  • 5 dl vodka
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 db citrom
  • 4 db kardamom
  • 1 rúd fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmákat alaposan mosd meg, szivaccsal dörzsöld meg, a magházat éles késsel távolítsd el, és vágd kisebb szeletekre. Ha van benne hibás rész, azt is vedd ki.

A cukrot szórd egy nagy üvegbe, öntsd rá a vodkát, tedd bele a kardamomot, a fahéjat és a birsalmákat. Zárd le, és rakd szárazabb, sötétebb helyre. Érleld legalább 14 napig, közben többször rázd meg. Két hét után szűrd át üvegekbe, és zárd le. 
Birsalmából a kompót is isteni, ne sajnáld belőle a fűszereket!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük