Fahéjas banánkenyér csokival bolondítva: soha nem lehet belőle eleget sütni
A kevert tésztából készülő banánkenyér önmagában is finom. Hát még, ha felturbózod fahéjjal és csokival.
A puha, szaftos banánkenyérbe csupa finomság kerül. Csupán 10 perc munka van vele, viszont a sütési idő majdnem egy óra. Minél érettebb banánból készíted, annál finomabb, édesebb lesz. A fahéj és a csoki is illik hozzá. Napokig finom puha, de rendszerint villámgyorsan elfogy.
Fahéjas, csokis banánkenyér
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg csoki
- 3 db banán közepes
- 10 dkg vaj
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A banánt pucold meg, és pürésítsd villával. Keverd hozzá egészben a tojásokat, a kétféle cukrot és az olvasztott vajat. A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a fahéjjal, a szódabikarbónával és a kis darabokra vágott csokival. Forgasd a masszába, majd keverd csomómentesre.
Simítsd a tésztát sütőpapírral bélelt őzgerincformába, és told előmelegített sütőbe. Süsd 160 fokon körülbelül 50 percig, majd teszteld tűpróbával, azaz szúrj a sütibe egy hústűt vagy hegyes kést. Ha nem ragad rá massza, kiveheted a sütőből. Ha langyosra hűl, már szépen szeletelhető.
A banán palacsintába is tökéletes, a tészta még puhább lesz tőle.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció