Fahéjas csiga muffinsütőben sütve: így lesz igazán foszlós a kelt tészta
A jóféle házi kelt csigák is kaphatnak új külsőt. A fahéjas tekercsek muffinsütőben sütve még csábítóbbak.

fahejas-csiga-muffinsutoben
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fahéjas csigáért kicsik és nagyok egyaránt odavannak. Ha eddig nehezen szántad rá magad az elkészítésére, vagy tartottál a kelesztéstől, ideje megpróbálni. Ez a recept régi családi kedvenc. Igaz, az idők folyamán új külsőt kapott. Ha szeretnéd, porcukros mázzal még jobban elkényeztetheted azokat, akik megkóstolják. 

Fahéjas csiga muffinsütőben

Hozzávalók:

A tésztához

  • 40 dkg sima búzaliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 db tojássárgája

A töltelékhez

  • 10 dkg vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál fahéj

A kenéshez

  • 5 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, és a felét öntsd egy bögrébe. Rakj hozzá egy evőkanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. Ha habos, és jól megemelkedik, öntsd az átszitált liszthez. Add hozzá a tojássárgáját, az olvasztott vajat, majd a maradék tejet. Dagaszd meg a tésztát, akkor jó, ha elválik a kezedtől, az edény falától, rugalmas és sima. Formázz belőle gombócot, és letakarva keleszd meg 40-50 perc alatt. 
 

Közben a töltelékhez keverd össze a puha, szoba-hőmérsékletű vajat a cukorral és a fahéjjal.
Amikor a tészta a duplájára emelkedik, gyúrd át, és nyújtsd ki lisztezett felületen két-három milliméteresre. Kend meg a fahéjas keverékkel, és szorosan tekerd fel, mint a piskótát. Vágd 12 egyforma szeletre, mindegyik oldalát kend meg olvasztott vajjal, és rendezd kapszlikkal bélelt muffinsütőbe. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. 
Ha nincs sok időd, mégis fahéjas desszertre vágysz, az egyszerű muffin tökéletes megoldás lehet.  

Ezt is szeretjük