Gyors fahéjas csiga gyúrt tésztából: ezt még keleszteni sem kell

Nem kell, hogy a fahéjas csiga elkészítése órákat vegyen igénybe: gyúrt tésztából hamar az asztalra varázsolhatod a puha finomságot.

Fahéjas csiga gyúrt tésztából
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lágy, omlós fahéjas csiga egyetlen rossz tulajdonsága, hogy általában rengeteg ideig készül: a dagasztás és a kelesztés hosszú órákat vesz igénybe. Ha gyorsan szeretnéd a finom péksüteményt az asztalodon látni, próbáld ki gyúrt tésztából! Ha túrót is keversz hozzá, biztos lehetsz benne, hogy a végeredmény omlós és különleges lesz.

Fahéjas csiga gyúrt tésztából

Hozzávalók

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 csipet
  • 0.5 dl tej
  • 0.5 csomag sütőpor

A töltelékhez

  • 7.5 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál fahéj

A tetejére

  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A túrót törd össze villával, keverd el a porcukorral, az olajjal és a tejjel, és dolgozd alaposan össze. A lisztet szitáld át, add hozzá a sót és a sütőport, és adagold a túróhoz. Gyúrj belőle sima tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki. Kicsit hagyd pihenni, amíg elkészíted a fahéjas tölteléket.

Ehhez a vajat olvaszd fel. A fahéjat egy tálban keverd össze a porcukorral. Az olvasztott vajat kenőtollal oszd el a kinyújtott tésztán, szórd meg fahéjjal, és hosszában tekerd fel, mint a palacsintát. Éles késsel vágj belőle nagyjából két centi vastag darabokat. Az így kapott csigákat egymástól kicsit távolabb helyezd el sütőpapírral bélelt tepsiben. Vigyázz, sütés közben még nőni fognak! Told őket a sütőbe annyi időre, amíg aranybarna színt kapnak. Ha elkészültek, a tejet keverd el a vaníliás cukorral, és még forrón oszd el a csigák tetején, így még puhábbak lesznek.

Ha sok időd van, kelt tésztából is készíts fahéjas csigát, bónuszként pedig vond be krémes, mascarponés mázzal!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük