Gyors fahéjas csiga gyúrt tésztából: ezt még keleszteni sem kell
Nem kell, hogy a fahéjas csiga elkészítése órákat vegyen igénybe: gyúrt tésztából hamar az asztalra varázsolhatod a puha finomságot.

fahejas csiga
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A lágy, omlós fahéjas csiga egyetlen rossz tulajdonsága, hogy általában rengeteg ideig készül: a dagasztás és a kelesztés hosszú órákat vesz igénybe. Ha gyorsan szeretnéd a finom péksüteményt az asztalodon látni, próbáld ki gyúrt tésztából! Ha túrót is keversz hozzá, biztos lehetsz benne, hogy a végeredmény omlós és különleges lesz.

Fahéjas csiga gyúrt tésztából

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 csipet
  • 0.5 dl tej
  • 0.5 csomag sütőpor

A töltelékhez

  • 7.5 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál fahéj

A tetejére

  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A túrót törd össze villával, keverd el a porcukorral, az olajjal és a tejjel, és dolgozd alaposan össze. A lisztet szitáld át, add hozzá a sót és a sütőport, és adagold a túróhoz. Gyúrj belőle sima tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki. Kicsit hagyd pihenni, amíg elkészíted a fahéjas tölteléket.

Ehhez a vajat olvaszd fel. A fahéjat egy tálban keverd össze a porcukorral. Az olvasztott vajat kenőtollal oszd el a kinyújtott tésztán, szórd meg fahéjjal, és hosszában tekerd fel, mint a palacsintát. Éles késsel vágj belőle nagyjából két centi vastag darabokat. Az így kapott csigákat egymástól kicsit távolabb helyezd el sütőpapírral bélelt tepsiben. Vigyázz, sütés közben még nőni fognak! Told őket a sütőbe annyi időre, amíg aranybarna színt kapnak. Ha elkészültek, a tejet keverd el a vaníliás cukorral, és még forrón oszd el a csigák tetején, így még puhábbak lesznek.

Ha sok időd van, kelt tésztából is készíts fahéjas csigát, bónuszként pedig vond be krémes, mascarponés mázzal!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük