Foszlós fahéjas házi briós: napokig friss marad

Ilyen finomat a pékségben sem árulnak

A könnyen kezelhető kelt tésztából készült házi briós minden várakozásodat felülmúlja.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A péksütik egyik ásza a briós, mely fahéjjal még jobb. Ezzel akkor is próbákozhatsz, ha nem vagy túl gyakorlott szakács, ugyanis nagyon könnyen boldogulsz vele. A tésztát fel is tekerheted, vagy formában is megsütheted. A fahéjas briós langyosan a legfinomabb. Galgóczi Csilla receptjét érdemes megőrizni.

Fahéjas briós

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 tojássárga
  • 2.6 dl tej
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csipet

Tetejére

  • 2 tojásfehérje
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, tégy bele egy evőkanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel, azaz várj 10-15 percet, amíg jócskán megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a fahéjjal és a sóval, add hozzá a megkelt élesztőt, az olvasztott vajat, a tojássárgát, a maradék cukrot. A tésztát dagaszd addig, amíg el nem válik az edénytől, illetve hólyagos nem lesz. Letakarva, langyos helyen keleszd a duplájára körülbelül egy óra alatt.

 

Ha a tészta megkel, borítsd enyhén lisztes felületre, gyúrd át, és oszd 12 részre. Ezekből sodorj hosszúkás rudakat, majd csigaformára tekerd fel. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, hagyd kelni még fél órán át, majd tojásfehérjével kend meg, és szórd meg a tetejét fahéjas cukorral. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd aranybarnára 30 perc alatt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük