Foszlós fahéjas házi briós: napokig friss marad
Ilyen finomat a pékségben sem árulnak
A könnyen kezelhető kelt tésztából készült házi briós minden várakozásodat felülmúlja.

Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Ezek a leghatásosabb zsírégető turmixok: csúcsra pörgetik a fogyást »

Serkenti a haj növekedését és puhává varázsolja: egyszerű hajtonik 2 hozzávalóból »

Elegáns, nőies szettek fehér nadrággal: mindennel passzol és fiatalos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A péksütik egyik ásza a briós, mely fahéjjal még jobb. Ezzel akkor is próbákozhatsz, ha nem vagy túl gyakorlott szakács, ugyanis nagyon könnyen boldogulsz vele. A tésztát fel is tekerheted, vagy formában is megsütheted. A fahéjas briós langyosan a legfinomabb. Galgóczi Csilla receptjét érdemes megőrizni.

Fahéjas briós

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 tojássárga
  • 2.6 dl tej
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csipet

Tetejére

  • 2 tojásfehérje
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, tégy bele egy evőkanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel, azaz várj 10-15 percet, amíg jócskán megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a fahéjjal és a sóval, add hozzá a megkelt élesztőt, az olvasztott vajat, a tojássárgát, a maradék cukrot. A tésztát dagaszd addig, amíg el nem válik az edénytől, illetve hólyagos nem lesz. Letakarva, langyos helyen keleszd a duplájára körülbelül egy óra alatt.

 

Ha a tészta megkel, borítsd enyhén lisztes felületre, gyúrd át, és oszd 12 részre. Ezekből sodorj hosszúkás rudakat, majd csigaformára tekerd fel. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, hagyd kelni még fél órán át, majd tojásfehérjével kend meg, és szórd meg a tetejét fahéjas cukorral. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd aranybarnára 30 perc alatt.

Ezt is szeretjük