Puha, foszlós, fahéjas briós: ha így tekercseled, még szebb lesz
Az étvágygerjesztő, vajas tésztájú, csavart briósra mindenki igent mond.

Puha, foszlós, fahéjas briós: ha így tekercseled, még szebb lesz
Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fahéjas tekercs mindig jól jön, reggelire, tízóraira, vacsorára, vagy akár akkor, ha vendégek érkeznek. Ha a tésztát alaposan kidolgozod, és hagyod jól megkelni, nagy baj nem történhet. A tetejét megszórhatod cukorral, vagy mázzal is leöntheted.  

Fahéjas briós recept

Hozzávalók:

Tészta

  • 60 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 2.5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Töltelék

  • 15 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 3 evőkanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, majd keverj hozzá egy evőkanál cukrot, és morzsold hozzá az élesztőt. Várj 10-15 percig, amíg felfut, tehát jól megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld át, rakd hozzá a megkelt élesztőt, a vajat, a maradék cukrot, a sót, a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. Jól dolgozd össze, addig dagaszd, amíg a tészta elválik az edénytől és a kezedtől. Letakarva, meleg helyen pihentesd körülbelül egy órán át.
 

Amikor a duplájára kel, rakd át lisztes felületre, és nyújtsd téglalap alakúra. Az egyik felét kend meg olvasztott vajjal, majd szórd meg a cukorral elkevert fahéjjal, és hajtsd rá a másik felét. Vágj belőle körülbelül kétcentis csíkokat, mindegyiket tekerd meg, azaz formázz belőle brióst. Keleszd még 25 percig, majd kend meg felvert tojássárgájával, és rendezd a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe. Told a forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. 

Ezt is szeretjük