Fahéjas almaszósz, ahogy még a dédike is készítette annak idején
A fahéjas almaszószt önmagában is élvezettel kanalazgathatod, de a húsokat is feldobhatod vele.
Ha szereted a hús-gyümölcs párosítást, vagy gyors gyümölcsös édességet ennél, ezt ne hagyd ki! Az almaszósz tele van csodás, egymással harmonizáló ízekkel: szegfűszeggel, fahéjjal, vaníliával. Nem is érdemes változtatni a régi, gyerekkori recepten. Ha egyszerre nagyobb mennyiséget készítesz, rakd az édességet fertőtlenített üvegekbe, és gondosan zárd le. Felbontás után tartsd hideg helyen.
Fahéjas almaszósz
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg alma
- 0.5 l víz
- 1 db citrom
- 1 evőkanál cukor
- 5 db szegfűszeg
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
Az almát pucold meg, a magházat vágd ki, és szeleteld fel vékonyabb gerezdekre vagy kisebb darabokra. Rakd egy lábosba, és öntsd rá a vizet. Add hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a sót, a vaníliát, a citrom frissen facsart levét és reszelt héját, valamint a cukrot.
Főzd kis lángon körülbelül 15-20 percig, közben többször kevergesd meg. Amikor az alma megpuhul, húzd le a tűzről. Pépesítsd botmixerrel, ha viszont darabosan szereted, akkor ettől el is tekinthetsz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció