Fahéjas-almás rétes vastag töltelékkel: réteslapból igazán egyszerű
A tészta ropogós, a töltelék jó vastag. Ennél gyorsabban nem is készülhetne el a fahéjas-almás rétes.

- A 48 éves Victoria Beckham melltartóban, nyuszifülekkel pózol a címlapon: rég láttunk róla ilyen szexi, bevállalós képeket »
- A farmerdzseki megunhatatlan klasszikus: a most divatos fazonokat nőies és sportos stílusban is viselheted »
- Pamela Anderson nőies frizuráját sok nő másolta le a ’90-es években: így készítheted el a laza kontyot »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
Ha nincs kedved egy egész délelőttöt a réteskészítésre szánni, vásárolj csomagolt, bolti lapokat. Ugyanúgy megteszi, mint az eredeti. Az almás-fahéjas töltelék mennyei, de a mazsolát sem érdemes kihagyni belőle. Így még elrontani sem tudod, és egész évben elkészítheted.
Fahéjas-almás rétes recept
Hozzávalók
- 1 csomag rétestészta
- 1 kg alma
- 10 dkg mazsola
- 8 dkg cukor
- 2 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál citromlé
- 1 dl olaj
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
Az almát reszeld le, vagy vágd kisebb darabokra, majd locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon be. Szórd meg cukorral, fahéjjal, és hagyd állni egy órát. Pihentetés után alaposan nyomkodd ki.
Egy konyharuhát spriccelj meg kevés vízzel, és fektess rá négy réteslapot. A hozzád közelebb eső szélére halmozz almát, szórd meg mazsolával és kevés zsemlemorzsával. Szorosan tekerd fel a konyharuha segítségével, az oldalát hajtogasd be. Kend meg a tetejét olajjal, majd rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd szép pirosra.

Még több recept