Fahéjas, almás krémmel töltött piskóta: puha, magas, és eszméletlenül jó
A fahéjas, almás krémmel töltött piskóta olcsó, kiadós, és mindig nagy siker.

almas-toltott-piskota
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

10 évet leradíroz a bőrről ez a házi arcmaszk, ha hetente használod: a japán nők esküsznek rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne ragaszkodj mindig ugyanazokhoz a sütikhez! Kis változtatással mennyei újdonságokat tehetsz az asztalra. Ha szereted a piskótát és az almát is, miért ne ötvöznéd a kettőt? Amíg a tészta megsül, a csodás fahéjas, almás krémet is elkészítheted. 

Fahéjas, almás krémmel töltött piskóta

Hozzávalók 12 szelethez:

A piskótához

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 6 db tojás
  • 2 evőknál forró víz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez

  • 70 dkg alma
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál fahéj
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját keverd ki jól, szinte fehéredésig a cukorral. Rakd hozzá a vaníliás cukrot, a forró vizet, majd keverd még pár percig. Felváltva, óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét és a sütőporos lisztet. 

Öntsd a tésztát zsírral kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy tepsibe. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg 30 perc alatt. Közben a sütőajtót ne nyitogasd, mert a piskóta könnyen összeeshet. Amikor kezd elválni a tészta a tepsi falától, és a teteje is szép aranybarna, kiveheted a sütőből. 
 

A krémhez az almát pucold meg, szórd meg ízlés szerinti cukorral, és facsarj rá kevés citromot, így nem fog bebarnulni. Főzd puhára, majd szűrd le, és villával kicsit nyomkodd össze. A pudingport keverd simára a vízzel, öntsd az almára, szórd meg fahéjjal, és addig főzd, amíg besűrűsödik. A kihűlt piskótát vágd ketté, és töltsd meg az almás krémmel. Tálalás előtt szórd meg porcukorral. 

Ezt is szeretjük