Régimódi fahéjas almakarika palacsintabundában sütve: mérd ki bögrével a tészta hozzávalóit
Rajongsz az almáért és a palacsintáért is? Bújtasd édes, illatos tésztába az egészséges gyümölcsöt!

alma-palacsintabundaban
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ősszel már jólesnek a meleg desszertek. A fahéjas palacsintabundában sült almakarikákért már nagyanyáink is odavoltak. Ismerheted bundás almaként vagy almapalacsintaként is. Az biztos, hogy könnyű rákapni a gyorsan összedobható, mennyei édességre. Hétvégén kiváló desszert, hétköznapokon pedig akár vacsora is lehet. A hozzávalókat bögrével pikk-pakk kimérheted. 

Fahéjas almakarikák palacsintabundában

Hozzávalók:

  • 3 db alma
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csipet
  • szénsavas víz
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat hámozd meg, a közepüket szúrd ki, és karikázd fel egy centi vastagon. Locsold meg a citrom levével, hogy a gyümölcs ne barnuljon be. A tésztához keverd össze a lisztet, a fahéjat, a cukrot, a tejet és a tojást, majd dobd hozzá a sót. Viszonylag sűrű tésztát kell kapnod. Amennyiben szükséges, hígítsd szénsavas vízzel. 

Forgasd meg a tésztában az almakarikákat, és süsd meg a szeleteket körülbelül nyolc perc alatt. Közben forgasd át a gyümölcsöt, hogy a bunda egyformán piruljon. Amikor minden oldala szép aranybarna, vedd ki az olajból, és csepegtesd le. Fahéjas, vaníliás porcukorral megszórva kínáld.
Az almás pite is megunhatatlan desszertek közé tartozik. Rácsozva talán még vonzóbb. 

Ezt is szeretjük