Régimódi fahéjas almakarika palacsintabundában sütve: mérd ki bögrével a tészta hozzávalóit
Rajongsz az almáért és a palacsintáért is? Bújtasd édes, illatos tésztába az egészséges gyümölcsöt!

alma-palacsintabundaban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ősszel már jólesnek a meleg desszertek. A fahéjas palacsintabundában sült almakarikákért már nagyanyáink is odavoltak. Ismerheted bundás almaként vagy almapalacsintaként is. Az biztos, hogy könnyű rákapni a gyorsan összedobható, mennyei édességre. Hétvégén kiváló desszert, hétköznapokon pedig akár vacsora is lehet. A hozzávalókat bögrével pikk-pakk kimérheted. 

Fahéjas almakarikák palacsintabundában

Hozzávalók:

  • 3 db alma
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 csipet
  • szénsavas víz
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat hámozd meg, a közepüket szúrd ki, és karikázd fel egy centi vastagon. Locsold meg a citrom levével, hogy a gyümölcs ne barnuljon be. A tésztához keverd össze a lisztet, a fahéjat, a cukrot, a tejet és a tojást, majd dobd hozzá a sót. Viszonylag sűrű tésztát kell kapnod. Amennyiben szükséges, hígítsd szénsavas vízzel. 

Forgasd meg a tésztában az almakarikákat, és süsd meg a szeleteket körülbelül nyolc perc alatt. Közben forgasd át a gyümölcsöt, hogy a bunda egyformán piruljon. Amikor minden oldala szép aranybarna, vedd ki az olajból, és csepegtesd le. Fahéjas, vaníliás porcukorral megszórva kínáld.
Az almás pite is megunhatatlan desszertek közé tartozik. Rácsozva talán még vonzóbb. 

Ezt is szeretjük