Omlós, ellenállhatatlan Eszterházy-kuglóf
Szemkápráztató finomság
Az Eszterházy-kuglóf csodálatos, többrétegű édesség, gazdag ízvilággal. Ünnepi desszert is lehet.

Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

A legszebb pink rúzsok tavaszra: a babától az élénk rózsaszínig »

Ashley Graham igazi csinibaba: a hatvanas években is kitűnt volna szépségével »

Mintha Palvin Barbi ikertestvére lenne: a 18 éves modellt a világ legszebb lányának választották »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Íme, az Eszterházy-torta kuglófváltozata. Tetszetős küllem, fantasztikus ízvilág jellemzi az édességet. Ha van egy kis időd, próbáld ki. Egy éjszakát mindenképpen pihentetni kell, hogy rendesen megdermedjen. Medics Alexandra receptjét újra és újra előveszed majd.

Eszterházy-kuglóf

Hozzávalók 12 szelethez:

Tészta

  • 16 dkg porcukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg darált dió
  • 3 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet só
  • 1/2 vaníliarúd

Krém

  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 dl tej
  • 2 dkg darált, pörkölt dió
  • 1 teáskanál rum
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor

Bevonat

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 6 dkg ét tortabevonó
  • 10 szem dió
Recept idők

Elkészítés:

Keverd habosra a vajat a porcukorral és a tojásokkal. A száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a sütőport, a diót, a sót, a fahéjat és a vaníliát vegyítsd, forgasd a tojásos elegyhez. Közben adagold hozzá a tejet is. Ha a massza homogén, töltsd a kivajazott, kilisztezett kuglófformába. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 45 perc alatt süsd meg. Ezután borítsd ki a formából, és hagyd teljesen kihűlni.

A krémhez a pudingport és a cukrot keverd el a tejben, főzz belőle sűrű krémet. Hagyd kihűlni, majd a vajat, a darált diót és a rumot hozzáadva, gépi habverővel habosítsd ki. A kihűlt kuglófot vágd hosszában négy részre, és a tetejét kivéve kenj meg minden réteget a krémmel.

A bevonóhoz a kétféle csokoládét gőzfürdő felett külön-külön olvaszd meg, és a tészta tetejét márványosan vond be. Azaz öntsd le a fehér csokival, majd csorgasd rá az étcsokoládét, és egy fogvájóval húzz rá csíkokat. Mielőtt megdermedne, díszítsd a tetejét félbevágott dióval.

Ezt is szeretjük