Omlós, ellenállhatatlan Eszterházy-kuglóf
Szemkápráztató finomság
Az Eszterházy-kuglóf csodálatos, többrétegű édesség, gazdag ízvilággal. Ünnepi desszert is lehet.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Ennek a divatos mintának még Katalin sem tud ellenállni: nem csoda, hogy ilyen népszerű »

Nincs 1 óra, de durván felébreszti az anyagcserét: karcsúsító edzés nemcsak haladóknak »

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Íme, az Eszterházy-torta kuglófváltozata. Tetszetős küllem, fantasztikus ízvilág jellemzi az édességet. Ha van egy kis időd, próbáld ki. Egy éjszakát mindenképpen pihentetni kell, hogy rendesen megdermedjen. Medics Alexandra receptjét újra és újra előveszed majd.

Eszterházy-kuglóf

Hozzávalók 12 szelethez:

Tészta

  • 16 dkg porcukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg darált dió
  • 3 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet só
  • 1/2 vaníliarúd

Krém

  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 dl tej
  • 2 dkg darált, pörkölt dió
  • 1 teáskanál rum
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor

Bevonat

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 6 dkg ét tortabevonó
  • 10 szem dió
Recept idők

Elkészítés:

Keverd habosra a vajat a porcukorral és a tojásokkal. A száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a sütőport, a diót, a sót, a fahéjat és a vaníliát vegyítsd, forgasd a tojásos elegyhez. Közben adagold hozzá a tejet is. Ha a massza homogén, töltsd a kivajazott, kilisztezett kuglófformába. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 45 perc alatt süsd meg. Ezután borítsd ki a formából, és hagyd teljesen kihűlni.

A krémhez a pudingport és a cukrot keverd el a tejben, főzz belőle sűrű krémet. Hagyd kihűlni, majd a vajat, a darált diót és a rumot hozzáadva, gépi habverővel habosítsd ki. A kihűlt kuglófot vágd hosszában négy részre, és a tetejét kivéve kenj meg minden réteget a krémmel.

A bevonóhoz a kétféle csokoládét gőzfürdő felett külön-külön olvaszd meg, és a tészta tetejét márványosan vond be. Azaz öntsd le a fehér csokival, majd csorgasd rá az étcsokoládét, és egy fogvájóval húzz rá csíkokat. Mielőtt megdermedne, díszítsd a tetejét félbevágott dióval.

Ezt is szeretjük