Így készül az igazi erőleves

Egy tányértól is jóllaksz

Az erőleves gazdagabb és táplálóbb, mint a húsleves. Ha megfázás gyötör, főzd meg.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem véletlen, hogy a betegeknek és a lábadozóknak is ezt ajánlják. A klasszikus erőleves marhahúsból készül, és órákon át kell főzni. Olykor megéri időt fordítani rá, hiszen nagyon ízletes. Remek kezdete egy közös családi ebédnek.

Erőleves recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg vegyes zöldség
  • 20 dkg marhahús
  • 20 dkg ritka marhacsont
  • 2 tojás
  • 1 dl paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • gyömbér
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét és a paradicsompürét egy pici vízzel tedd egy fazékba. A marhahúst és a csontot daráld le, majd állandó kevergetés mellett öntsd a paradicsompürés masszához, jól dolgozd össze, és öntsd fel vízzel. Tedd bele a megpucolt, karikákra vágott zöldségeket. Ízlés szerint sózd, borsozd, és folytonos kevergetés mellett főzd négy-öt órán keresztül.

Nagyon fontos, hogy a leves alig forrjon, csak gyöngyözzön. Ha elkészül, pihentesd egy keveset, majd szűrd át. Főzd be hozzá kedvenc tésztádat. Forrón, a tetejéről a zsírt leszedve, apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálald.

15806451 35918d4df1a3c7ee464fe1e808a3f88f wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük