Így készül az igazi erőleves
Egy tányértól is jóllaksz
Az erőleves gazdagabb és táplálóbb, mint a húsleves. Ha megfázás gyötör, főzd meg.

Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Ez a hajszín lesz a tél kedvence: még ránézni is melengető érzés »

Alaposan kipucolja a méreganyagokat és megszépíti a bőrt ez a zöldturmix: jobban indul vele a tél »

Lakatos Márk bemutatta első férfi kollekcióját: az afro-kubai kultúra inspirálta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem véletlen, hogy a betegeknek és a lábadozóknak is ezt ajánlják. A klasszikus erőleves marhahúsból készül, és órákon át kell főzni. Olykor megéri időt fordítani rá, hiszen nagyon ízletes. Remek kezdete egy közös családi ebédnek.

Erőleves recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg vegyes zöldség
  • 20 dkg marhahús
  • 20 dkg ritka marhacsont
  • 2 tojás
  • 1 dl paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • gyömbér
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét és a paradicsompürét egy pici vízzel tedd egy fazékba. A marhahúst és a csontot daráld le, majd állandó kevergetés mellett öntsd a paradicsompürés masszához, jól dolgozd össze, és öntsd fel vízzel. Tedd bele a megpucolt, karikákra vágott zöldségeket. Ízlés szerint sózd, borsozd, és folytonos kevergetés mellett főzd négy-öt órán keresztül.

Nagyon fontos, hogy a leves alig forrjon, csak gyöngyözzön. Ha elkészül, pihentesd egy keveset, majd szűrd át. Főzd be hozzá kedvenc tésztádat. Forrón, a tetejéről a zsírt leszedve, apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálald.

Ezt is szeretjük