Kedvenc szerb csevapreceptünk: így készítik eredetileg az isteni grillételt
Az eredeti szerb csevap semmilyen különleges fűszert nem kíván: az ízek különleges harmóniáját az adja, hogy háromféle húst gyúrnak benne össze.

Ha te is szívesen eszed nyaraláskor a csevap vagy csevapcsicsa nevű, a mi fasírtunkra emlékeztető húsételt, bizonyára elgondolkoztál már azon, hogyan készítik eredetileg. Valójában, mint minden régi receptnek, ennek is több autentikus változata ismert, egy azonban közös bennük: marha- bárány- és sertéshús egyszerre bújik meg a grillezett rudacskákban.
Eredeti szerb csevap receptje
Hozzávalók
- 50 dkg darált marhahús
- 25 dkg darált sertéshús
- 25 dkg darált bárányhús
- 4 kávéskanál só
- 3 kávéskanál bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 0.5 dl víz
Elkészítés:
A darált húsokat helyezd egy nagy tálba. Reszeld hozzá a vöröshagymát, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, sózd, borsozd, önts hozzá egy kevés vizet, és nagyon alaposan gyúrd össze az egészet. Ha már teljesen összevegyültek, tekerd frissen tartó fóliába, és egy éjszakára helyezd a hűtőbe, hogy az ízek teljesen összeérjenek.
Másnap formálj belőle kis rudakat, és nyársra húzva tíz perc alatt süsd őket készre grillen. 200 fokra előmelegített sütőbe is tolhatod, ebben az esetben 25-30 perc alatt készül el.
Házi készítésű ajvárral kínáld.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció