Erdei gyümölcsös morzsasüti mirelitből
Gyors desszert kétbalkezeseknek is
Az erdei gyümölcsös morzsasüti üde színt visz a szürke télbe.
- Feltöltik a kitikkadt bőrt, ragyogóvá varázsolnak és hűsítenek: nyári szépségápolási kedvenceink árakkal »
- Úgy szexi, hogy nem mutat túl sokat: divatos szettek, amiket a pánt nélküli felső tesz igazán nőiessé »
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
Nem hiába nagy kedvenc Angliában a crumble, vagyis a morzsasüti. Percek alatt összeállítható, mutatós, és pillanatok alatt eltűnik a tányérról. Ráadásul melegen is isteni. Ha nincs friss gyümölcs, mirelitből is nyugodtan készítheted. Az erdei gyümölcsös morzsasütit sokáig emlegeted.

Erdei gyümölcsös morzsasüti
Hozzávalók 4 személyre
A morzsához
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor
A gyümölcsös részhez
- 50 dkg erdei gyümölcs
- 10 dkg barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Tedd egy tálba a lisztet és a cukrot, majd add hozzá a hideg, felkockázott vajat. Az ujjbegyeddel morzsold addig a hozzávalókat, amíg zsemlemorzsaszerű masszát nem kapsz. Ne gyúrd sokáig, mert akkor nehéz lesz a tészta. A felolvasztott gyümölcsöt csepegtesd le. Keverd össze egy tálban a cukorral és a vaníliás cukorral.
Egy piteformát kenj ki vajjal, egyengesd bele a gyümölcsöt, majd halmozd rá a morzsát. Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 25-30 perc alatt szép világosra, ropogósra. Az elkészült gyümölcsös morzsasütit vedd ki a sütőből, és tálalás előtt hagyd pár percig hűlni. Vaníliafagylalttal különösen finom.
Még több recept