Erdei gyümölcsös morzsasüti mirelitből
Gyors desszert kétbalkezeseknek is
Az erdei gyümölcsös morzsasüti üde színt visz a szürke télbe.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem hiába nagy kedvenc Angliában a crumble, vagyis a morzsasüti. Percek alatt összeállítható, mutatós, és pillanatok alatt eltűnik a tányérról. Ráadásul melegen is isteni. Ha nincs friss gyümölcs, mirelitből is nyugodtan készítheted. Az erdei gyümölcsös morzsasütit sokáig emlegeted.

Erdei gyümölcsös morzsasüti

Hozzávalók 4 személyre

A morzsához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor

A gyümölcsös részhez

  • 50 dkg erdei gyümölcs
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy tálba a lisztet és a cukrot, majd add hozzá a hideg, felkockázott vajat. Az ujjbegyeddel morzsold addig a hozzávalókat, amíg zsemlemorzsaszerű masszát nem kapsz. Ne gyúrd sokáig, mert akkor nehéz lesz a tészta. A felolvasztott gyümölcsöt csepegtesd le. Keverd össze egy tálban a cukorral és a vaníliás cukorral.

Egy piteformát kenj ki vajjal, egyengesd bele a gyümölcsöt, majd halmozd rá a morzsát. Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 25-30 perc alatt szép világosra, ropogósra. Az elkészült gyümölcsös morzsasütit vedd ki a sütőből, és tálalás előtt hagyd pár percig hűlni. Vaníliafagylalttal különösen finom.

Ezt is szeretjük