Erdei gyümölcsös morzsasüti mirelitből
Gyors desszert kétbalkezeseknek is
Az erdei gyümölcsös morzsasüti üde színt visz a szürke télbe.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem hiába nagy kedvenc Angliában a crumble, vagyis a morzsasüti. Percek alatt összeállítható, mutatós, és pillanatok alatt eltűnik a tányérról. Ráadásul melegen is isteni. Ha nincs friss gyümölcs, mirelitből is nyugodtan készítheted. Az erdei gyümölcsös morzsasütit sokáig emlegeted.

Hozzávalók 4 személyre:

A morzsához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor

A gyümölcsös részhez

  • 50 dkg erdei gyümölcs
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy tálba a lisztet és a cukrot, majd add hozzá a hideg, felkockázott vajat. Az ujjbegyeddel morzsold addig a hozzávalókat, amíg zsemlemorzsaszerű masszát nem kapsz. Ne gyúrd sokáig, mert akkor nehéz lesz a tészta. A felolvasztott gyümölcsöt csepegtesd le. Keverd össze egy tálban a cukorral és a vaníliás cukorral.

Egy piteformát kenj ki vajjal, egyengesd bele a gyümölcsöt, majd halmozd rá a morzsát. Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 25-30 perc alatt szép világosra, ropogósra. Az elkészült gyümölcsös morzsasütit vedd ki a sütőből, és tálalás előtt hagyd pár percig hűlni. Vaníliafagylalttal különösen finom.

Ezt is szeretjük