Erdei gyümölcsös morzsasüti mirelitből
Az erdei gyümölcsös morzsasüti üde színt visz a szürke télbe.
Nem hiába nagy kedvenc Angliában a crumble, vagyis a morzsasüti. Percek alatt összeállítható, mutatós, és pillanatok alatt eltűnik a tányérról. Ráadásul melegen is isteni. Ha nincs friss gyümölcs, mirelitből is nyugodtan készítheted. Az erdei gyümölcsös morzsasütit sokáig emlegeted.
Erdei gyümölcsös morzsasüti
Hozzávalók 4 személyre
A morzsához
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor
A gyümölcsös részhez
- 50 dkg erdei gyümölcs
- 10 dkg barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Tedd egy tálba a lisztet és a cukrot, majd add hozzá a hideg, felkockázott vajat. Az ujjbegyeddel morzsold addig a hozzávalókat, amíg zsemlemorzsaszerű masszát nem kapsz. Ne gyúrd sokáig, mert akkor nehéz lesz a tészta. A felolvasztott gyümölcsöt csepegtesd le. Keverd össze egy tálban a cukorral és a vaníliás cukorral.
Egy piteformát kenj ki vajjal, egyengesd bele a gyümölcsöt, majd halmozd rá a morzsát. Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 25-30 perc alatt szép világosra, ropogósra. Az elkészült gyümölcsös morzsasütit vedd ki a sütőből, és tálalás előtt hagyd pár percig hűlni. Vaníliafagylalttal különösen finom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept