4+1 isteni epres desszert sütés nélkül
Az eperszezon még csak most kezdődik, így újabb remek receptekkel szolgálunk, hogy kihasználhasd ezt a rövid, de édes időszakot.
Már nem csak spanyol epret lehet kapni, hanem a sokkal ízesebb hazai változatot is. Az sem mellékes, hogy az illatos, piros bogyók egyre olcsóbban kínálják magukat.
Az epret lehetőleg tedd azonnal hűtőbe, miután megvetted, hogy ne essen össze. Ha ez nem sikerül, akkor is van néhány tippünk, hogy mit lehet csinálni a kicsit puha eperrel.
Eperparfé
Hozzávalók:
- 4 dl kókusztej - Ázsia-boltban kapható
- 20 dkg fehércsoki
- 20 dkg eper
- 4 evőkanál porcukor
- 3 dl zsíros tejszín
- 2 evőkanál kókuszlikőr
Az öntethez:
- 3 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál kókuszlikőr
- 40 dkg eper
Öntsd a kókusztejet egy kis fazékba, és tedd bele a darabokra tört csokoládét. Melegítsd kis lángon, amíg a csoki elolvad, majd öntsd egy tálba, és hagyd kihűlni.
Olajozz ki egy szögletes, magas tortatepsit, és béleld ki folpackkal.
Keverj simára turmixgépben 15 dkg epret 2 evőkanál cukorral, és passzírozd át egy szitán. A maradék epret vágd vékony szeletekre. A tejszínt verd habbá a maradék porcukorral és a kókuszlikőrrel. Forgasd össze a kókuszos keveréket az eperrel és az eperpürével. Öntsd a formába, és fagyaszd 5 órán át, amíg kemény nem lesz.
Az öntethez főzd össze a porcukrot a kókuszlikőrrel és az összevágott eperrel, majd hűtsd le. A parfét 1 órával tálalás előtt tedd át a hűtőbe. Borítsd ki a formából, húzd le róla a folpackot, és szeleteld fel. Az öntettel tálald.
Eperhab
Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 20 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- 1 kanál vaníliás cukor
- 2 evőkanál finom kristálycukor
- babapiskóta
Tegyél félre 10 dkg epret, a többit botmixerrel pépesítsd, majd melegítsd össze a cukorral, amíg az fel nem oldódik. A tejszínt a vaníliás cukorral verd fel egészen keményre, majd keverd el a mascarponéval, és a kihűlt epres péppel óvatosan keverd össze. Adagold tálakba vagy átlátszó poharakba. Kínáld friss eperrel és babapiskótával.
Eper-áfonya turmix
Hozzávalók:
- 5 szem eper
- 2 marék friss vagy fagyasztott áfonya
- 2 dl tej
- méz
A hozzávalókat tedd turmixgépbe, és turmixold, amíg krémszerű nem lesz. Az áfonya szintén ráncgyilkos táplálék.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Vaníliafagylalt forró eperöntettel
Hozzávalók:
- 2 és fél dl tejszín
- 1 tojássárgája
- 1 rúd vanília
- 10 dkg málna
- 1 evőkanál eperszörp
A tojássárgáját a vaníliarúddal együtt keverd 2 dl tejszínbe. Vízfürdő fölött mérsékelt tűzön habverővel addig verd, amíg sűrű krémet nem kapsz. Távolítsd el a vaníliarudat, és a krémet hagyd kihűlni. A 3 evőkanál tejszínt verd kemény habbá, add a lehűlt krémhez, és 2-3 óráig fagyaszd a mélyhűtőben. Ezután az epret és a szörpöt kevés vízzel kis edényben forrósítsd fel, és öntsd a vaníliafagylaltra.
OLVASD EL EZT IS!
- barack
- leves
4 sűrű és hűsítő nyári gyümölcsleves
- szőlő
- barack
Jéghideg, tejszínes gyümölcslevesek
- eper
- leves