Pillekönnyű epres túrógombóc
Jól bevált recept alapján
Ha eddig azt gondoltad, hogy a túrógombócot nem lehet fokozni, rejts epret a közepébe.

Ez is érdekelhet

Sokan rosszul használják az arcmaszkot - Eláruljuk, hogy kell, és egy szuper akciót is mutatunk (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Sikkes szettek pofonegyszerűen, ha nincs mit felvenned: így használd az alapdarabokat »

8 illatos testradír, amitől újjászületik a bőr: olyan lesz, mint a babáké »

Vastag a combjuk, és narancsbőrös a fenekük, de irtó dögösek fürdőruhában »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Imádod az epret és a túrógombócot? Ötvözd a kettőt. Nem kétséges, ez az édesség az idény nagy sztárja. Az epres túrógombócról mindenki csak szuperlatívuszokban beszél majd. Eperöntettel, tejszínnel vagy tejföllel kínáld, és szórd meg porcukorral. 

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 25 dkg túró
  • 20 dkg eper
  • 15 dkg búzadara
  • 6 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • vaj
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával törd össze, majd a felolvasztott vajjal és a tojással keverd össze. Reszeld bele a citrom héját, add hozzá a búzadarát és a vaníliás cukrot. Gyúrd össze, majd tedd egy órára a hűtőbe. Közben a zsemlemorzsát folyamatosan kevergetve, kevés vajon, kis lángon pirítsd meg. Vigyázz, mert hamar megég.

Pihentetést követően a tésztából csípj le kisebb darabokat. Mindegyik közepébe rejts egy-egy eperszemet, majd a kezeddel formázd golyóvá. Egy nagyobb fazékban tégy fel vizet főni, adj hozzá kevés sót. Rakd a gombócokat a forrásban lévő vízbe. Fontos, hogy több részletben főzd ki. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére, hagyd még őket négy-öt percig az edényben. Mielőtt kivennéd, tesztelj egyet. Vágd ketté, és ha homogén, biztosan elkészült. Szűrd le, majd forgasd meg a zsemlemorzsában, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük