Pillekönnyű epres túrógombóc
Jól bevált recept alapján
Ha eddig azt gondoltad, hogy a túrógombócot nem lehet fokozni, rejts epret a közepébe.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Imádod az epret és a túrógombócot? Ötvözd a kettőt. Nem kétséges, ez az édesség az idény nagy sztárja. Az epres túrógombócról mindenki csak szuperlatívuszokban beszél majd. Eperöntettel, tejszínnel vagy tejföllel kínáld, és szórd meg porcukorral. 

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 25 dkg túró
  • 20 dkg eper
  • 15 dkg búzadara
  • 6 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • vaj
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával törd össze, majd a felolvasztott vajjal és a tojással keverd össze. Reszeld bele a citrom héját, add hozzá a búzadarát és a vaníliás cukrot. Gyúrd össze, majd tedd egy órára a hűtőbe. Közben a zsemlemorzsát folyamatosan kevergetve, kevés vajon, kis lángon pirítsd meg. Vigyázz, mert hamar megég.

Pihentetést követően a tésztából csípj le kisebb darabokat. Mindegyik közepébe rejts egy-egy eperszemet, majd a kezeddel formázd golyóvá. Egy nagyobb fazékban tégy fel vizet főni, adj hozzá kevés sót. Rakd a gombócokat a forrásban lévő vízbe. Fontos, hogy több részletben főzd ki. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére, hagyd még őket négy-öt percig az edényben. Mielőtt kivennéd, tesztelj egyet. Vágd ketté, és ha homogén, biztosan elkészült. Szűrd le, majd forgasd meg a zsemlemorzsában, és már tálalhatod is.

Blog.hu ajánló