Pillekönnyű epres túrógombóc
Jól bevált recept alapján
Ha eddig azt gondoltad, hogy a túrógombócot nem lehet fokozni, rejts epret a közepébe.

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Nem kímélte a robbanás a divatházat: Elie Saab lélegzetelállító ruhákkal tért vissza »

6 sminkeszköz, amivel szépen formázható a ritka, kusza szemöldök: tökéletesítik a fazont és természetes hatást adnak »

72 éves nővel reklámoznak táskát: nem a kora miatt különleges, hogy modellnek állt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Imádod az epret és a túrógombócot? Ötvözd a kettőt. Nem kétséges, ez az édesség az idény nagy sztárja. Az epres túrógombócról mindenki csak szuperlatívuszokban beszél majd. Eperöntettel, tejszínnel vagy tejföllel kínáld, és szórd meg porcukorral. 

Epres túrógombóc

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 25 dkg túró
  • 20 dkg eper
  • 15 dkg búzadara
  • 6 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • vaj
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával törd össze, majd a felolvasztott vajjal és a tojással keverd össze. Reszeld bele a citrom héját, add hozzá a búzadarát és a vaníliás cukrot. Gyúrd össze, majd tedd egy órára a hűtőbe. Közben a zsemlemorzsát folyamatosan kevergetve, kevés vajon, kis lángon pirítsd meg. Vigyázz, mert hamar megég.

Pihentetést követően a tésztából csípj le kisebb darabokat. Mindegyik közepébe rejts egy-egy eperszemet, majd a kezeddel formázd golyóvá. Egy nagyobb fazékban tégy fel vizet főni, adj hozzá kevés sót. Rakd a gombócokat a forrásban lévő vízbe. Fontos, hogy több részletben főzd ki. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére, hagyd még őket négy-öt percig az edényben. Mielőtt kivennéd, tesztelj egyet. Vágd ketté, és ha homogén, biztosan elkészült. Szűrd le, majd forgasd meg a zsemlemorzsában, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük