Pillekönnyű epres túrógombóc
Ha eddig azt gondoltad, hogy a túrógombócot nem lehet fokozni, rejts epret a közepébe.
Imádod az epret és a túrógombócot? Ötvözd a kettőt. Nem kétséges, ez az édesség az idény nagy sztárja. Az epres túrógombócról mindenki csak szuperlatívuszokban beszél majd. Eperöntettel, tejszínnel vagy tejföllel kínáld, és szórd meg porcukorral.
Epres túrógombóc
Hozzávalók 16 darabhoz
- 25 dkg túró
- 20 dkg eper
- 15 dkg búzadara
- 6 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- vaj
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A túrót villával törd össze, majd a felolvasztott vajjal és a tojással keverd össze. Reszeld bele a citrom héját, add hozzá a búzadarát és a vaníliás cukrot. Gyúrd össze, majd tedd egy órára a hűtőbe. Közben a zsemlemorzsát folyamatosan kevergetve, kevés vajon, kis lángon pirítsd meg. Vigyázz, mert hamar megég.
Pihentetést követően a tésztából csípj le kisebb darabokat. Mindegyik közepébe rejts egy-egy eperszemet, majd a kezeddel formázd golyóvá. Egy nagyobb fazékban tégy fel vizet főni, adj hozzá kevés sót. Rakd a gombócokat a forrásban lévő vízbe. Fontos, hogy több részletben főzd ki. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére, hagyd még őket négy-öt percig az edényben. Mielőtt kivennéd, tesztelj egyet. Vágd ketté, és ha homogén, biztosan elkészült. Szűrd le, majd forgasd meg a zsemlemorzsában, és már tálalhatod is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció