Mennyeien krémes, nyári tiramisu eperrel: egy kis citrommal is megbolondíthatod

Sütés nélkül, villámgyorsan elkészül ez a fenséges epres tiramisu.

Epres tiramisu citrommal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a kávés tiramisu kiválóságához kétség sem fér, a nyárhoz jobban illik valami könnyedebb, frissebb hatású desszert, nem véletlen hát, hogy a népszerű olasz édességből is született számos gyümölcsös változat. Az epres tiramisu talán az egyik legfinomabb, ráadásul a nyers tojástól sem kell tartani, most anélkül készítheted el.

Epres tiramisu citrommal

Hozzávalók

  • 50 dkg eper a püréhez
  • 50 dkg eper a díszítéshez
  • 50 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag babapiskóta
  • 2 dl habtejszín
  • 1 bio citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csepp vaníliaaroma
Recept idők

Elkészítés:

Reszeld le a citrom héját, a püréhez való epret pedig mosd meg, aprítsd fel, facsard hozzá a citrom levét, hagyd állni pár percet, majd pépesítsd botmixerrel vagy turmixgéppel. Verd fel a tejszínt, a mascarponét pedig keverd össze a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a porcukorral, adj hozzá néhány csepp vaníliaaromát, majd óvatosan forgasd össze a tejszínhabbal. A maradék eper egy részét szeleteld fel a tiramisu tetejének díszítéséhez, a többit pedig darabold fel apróra. 

 

A babapiskótákat mártsd bele az epres pürébe, és addig hagyd benne, amíg kissé magukba szívják, de azt ne várd meg, hogy teljesen átázzanak. A beáztatott piskótákkal rakd ki egy jénai tál alját és oldalát, majd kanalazd bele a krém egy részét, és szórd meg eperdarabokkal. Utána ismét piskóta jön, majd krém és eper. A rétegek száma a tál méretétől is függ, a lényeg, hogy a tetejére krém kerüljön. Végül díszítsd a desszert tetejét a felszeletelt eprekkel, és tedd hűtőbe néhány órára, hogy összeérjenek az ízek.

20 perces tiramisu tojás nélkül: habtejszíntől lesz légies a krém

Ha nincs kedved bekapcsolni a sütőt, készíts tiramisut, pillanatok alatt elkészül a hideg, krémes desszert.

Elolvasom

StockFood/Gorobina

Ezt is szeretjük