8 ellenállhatatlan epres süti receptje: a tiramisutól a tortáig

Epres sütiből nem lehet eleget készíteni. Szinte bármilyen édességet feldobhatsz az apró, piros gyümölccsel. Válogass a legjobb receptek közül!

8 ellenállhatatlan epres süti receptje: a tiramisutól a tortáig

A tavasz vége és a kora nyár nagy kedvence a zamatos, illatos eper, egyél belőle, amennyit csak lehet! Fokozhatod az élvezetet, kínálhatod az epret tejszínhabbal, olvasztott csokiba mártva vagy éppen pezsgővel.

Most már kaphatsz magyar gyümölcsöt, ami jóval zamatosabb, mint a külföldről behozott. Ha pedig már eleget ettél belőle, használd fel a konyhában! Arra ügyelj, hogy csak egészséges és finom szemeket vásárolj. Az epret viszonylag gyorsan fel kell használni. Hűtőszekrényben rövid ideig, egy-két napig őrzi meg a minőségét. 

A legfinomabb epres sütik

Az epres édességeknek nem lehet ellenállni. Tökéletesek piskótába, muffinba, kevert tésztákba, sőt csodálatos tortákat készíthetsz a gyümölcs felhasználásával. Számtalan epres desszertet dobhatsz össze sütés nélkül, villámgyorsan. A tiramisu, a különböző pohárkrémek nagyon dekoratívak és finomak. Nézd meg a legjobb epres recepteket, és próbálj ki minél többet! 

A tiramisu az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb desszert, aminek nagy előnye, hogy nem kell sütni. Kávé helyett eperrel is elkészítheted. A gyümölcsöt, a babapiskótát és a mascarponés krémet akár pohárba is rétegezheted. Melegebb napokon kiváló hűsítő lehet.
A muffin sem sokkal bonyolultabb. Az édes, lédús eper finom szaftossá teszi a tésztát, ami így sokáig puha marad. Érdemes a kevert tésztát fehér csokival is feldobni.
A régimódi, de megunhatatlan egyensúlytésztába is tökéletes az eper. Próbáltad már a kissé fanyar rebarbarával társítva? Feltétlenül kóstold meg! Az arányokat nem nehéz megjegyezni, a sütibe a legfontosabb hozzávalókból ugyanannyi kell.
A lágy, édes piskóta és az eper együtt még finomabbak. A mascarponés krém tökéletes a rétegek közé. Tortaformában megsütve még mutatósabb a desszert, ami minden alkalomra megállja a helyét.
Az eper és a mascarpone kiváló párosítás. Miért ne kerülhetnének együtt kelt tésztába? A foszlós gyümölcsös csiga a gyerekek tetszését is biztosan elenyeri. Méltó társa lehet a kakaós tekercsnek.
A pite mindig, minden formában nagy siker, friss eperrel különösen. Rácsozva még vonzóbbá teheted. Gyorsan dolgozz, és figyelj, hogy a vaj hidegen kerüljön a tésztába. Egy gombóc fagyival vagy tejszínnel tovább fokozhatod az élvezetet.
A sajttortát nagyon könnyű összedobni, hisz nem kell hozzá bekapcsolni a sütőt. Így is fantasztikusan lágy, selymes lesz. Nem émelyítően édes, melegebb napokon behűtve különösen jólesik. Eperrel nagyon mutatós.
Ez a mennyei gyümölcstorta soha nem megy ki a divatból. Az alapja könnyű vizes piskóta. A krém egyszerű, főzött puding, legtöbbször vaníliás, csokis vagy gyümölcsös. A tetejére pedig tegyél minél több epret!
Ezt is szeretjük