Omlós epres, rácsos pite vaníliás krémmel: ezek az arányok mindig beválnak a tésztához
Az epres pite sokkal finomabb lesz, ha nem pudingot használsz, hanem a vaníliás krémet is saját magad készíted el.

epres-racsos-pite
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mézédes eper, a házi vaníliás krém és az omlós, rácsos tészta együtt mindig nagy siker. A klasszikus linzer tökéletes alap hozzá, tehát a liszt, a vaj és a cukor 3:2:1 arányban kerülnek a tésztába. A rácsos változat is nagyon mutatós, és csak egy-két perccel tart tovább, mint a sima pite.

Epres, rácsos pite

Hozzávalók:

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 csipet

A krémhez

  • 40 dkg eper
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dl tejszín
  • 3 db tojássárga
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 rúd vanília
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a porcukorral, a sóval és a sütőporral. Morzsold össze a hideg vajjal, üsd bele az egyik tojást, a tejfölt, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Oszd el kétharmad-egyharmad arányban, és letakarva tedd a hűtőbe. Közben készítsd el a krémet.
 

Öntsd egy lábosba a tejszínt, rakd hozzá a cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét, és kezdd melegíteni vízfürdő felett. Egy külön edényben keverd simára a tejet a tojássárgákkal, részletekben add hozzá a lisztet, és csorgasd a tejszínbe. Állandóan kevergetve főzd sűrűre, de vigyázz, nehogy felforrjon, mert kicsapódik a tojás.
 

Pihentetés után a tészta háromnegyedét nyújtsd ki, a többit tedd félre. Egy tepsit vajazz ki, és béleld ki a kinyújtott tésztával. Öntsd bele a vaníliás krémet, a tetejét rakd ki megmosott, lecsepegtetett, feldarabolt eperrel. A kisebb tésztát is nyújtsd ki, és rácsozd fel. A megmaradt tojást verd fel, és kend meg vele a rácsokat. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd addig, amíg a tészta megpirul, ez körülbelül 35 perc.
Kóstoltátok már a tiramisu epres változatát? Könnyed, krémes és habos!

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük