Illatos, légies epres piskótatorta: a klasszikus édesség tavaszi változata

Nagyon finom az egyszerű piskótatorta, ha eperrel dobod fel.

Epres piskótatorta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az epres piskótatorta elkészítésében nincs semmi ördöngösség: vegyél ugyanannyi kanál lisztet és cukrot, mint ahány tojást, a fehérjét habosítsd fel, adagold bele a többi hozzávalót, majd ízesítsd tetszésed szerint. Ez a finom tavaszi változat sok-sok eperrel is csak azt bizonyítja, hogy néha a legegyszerűbb ötletek működnek a legjobban.

Epres piskótatorta

Hozzávalók 8 szelethez

  • 40 dkg eper
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj nagyon kemény habot, majd adagold bele kanalanként a cukrot, és így verd tovább egészen fényesre. Add hozzá egyenként a tojássárgákat, majd szitáld bele a lisztet is, de ekkor már ne robotgéppel, csak fakanállal keverd. A masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tortaformában. Az epreket szabadítsd meg a leveleiktől, mosd meg és darabold fel őket, majd a gyümölcsszeleteket oszd el a tészta tetején. 170 fokos sütőben süsd nagyjából fél órát, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.

Eperből francia módra tejpitét is készíthetsz, ami szintén mennyei édesség.

Mennyei, illatos epres tejpite: nagyon lágy a tésztája

A tejpite francia desszert, eredetileg cseresznyével készítik, de lédús eperrel is mennyei lesz.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük