Illatos, légies epres piskótatorta: a klasszikus édesség tavaszi változata
Nagyon finom az egyszerű piskótatorta, ha eperrel dobod fel.
Az epres piskótatorta elkészítésében nincs semmi ördöngösség: vegyél ugyanannyi kanál lisztet és cukrot, mint ahány tojást, a fehérjét habosítsd fel, adagold bele a többi hozzávalót, majd ízesítsd tetszésed szerint. Ez a finom tavaszi változat sok-sok eperrel is csak azt bizonyítja, hogy néha a legegyszerűbb ötletek működnek a legjobban.
Epres piskótatorta
Hozzávalók 8 szelethez
- 40 dkg eper
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj nagyon kemény habot, majd adagold bele kanalanként a cukrot, és így verd tovább egészen fényesre. Add hozzá egyenként a tojássárgákat, majd szitáld bele a lisztet is, de ekkor már ne robotgéppel, csak fakanállal keverd. A masszát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tortaformában. Az epreket szabadítsd meg a leveleiktől, mosd meg és darabold fel őket, majd a gyümölcsszeleteket oszd el a tészta tetején. 170 fokos sütőben süsd nagyjából fél órát, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.
Eperből francia módra tejpitét is készíthetsz, ami szintén mennyei édesség.
Mennyei, illatos epres tejpite: nagyon lágy a tésztája
A tejpite francia desszert, eredetileg cseresznyével készítik, de lédús eperrel is mennyei lesz.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció