Könnyű, krémes, epres piskótatekercs: így csavard fel, hogy ne törjön
Epres sütikből soha nem elég. Dobd fel vele a mascarponés, tejszínes krémmel megtöltött piskótatekercset!

kremes-epres-piskotatekercs
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Végre kezdődik az eperszezon, így a sütikből sem hiányozhatnak az egészséges, piros szemek. A megunhatatlan piskótatekercsbe is illik, ne sajnáld belőle. Ha a tésztába tej és olaj is kerül, jobb lesz az állaga, könnyebben feltekered. Fontos, hogy még forrón csavard fel a piskótát, úgy kevésbé törik. 

Epres piskótatekercs

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához

  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 db tojás
  • 1 evőkanál étolaj
  • 5 evőkanál tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 csipet szódabikarbóna

A krémhez

  • 25 dkg eper
  • 20 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Dolgozd bele egyesével a sárgákat, majd kanalanként a cukrot és a vaníliát. A lisztet vegyítsd a szódabikarbónával, és forgasd a masszába. Végül a tejet és az étolajat is keverd a tésztába, majd dolgozd csomómentesre.

 

Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül 10-15 perc alatt. Fontos, hogy 10 percig ne nyitogasd a sütőajtót, mert könnyen összeeshet a tészta. Ne is süsd túl, mert akkor könnyen megrepedhet. Ha szép a színe, és a beleszúrt kés nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. Húzd le róla a papírt, majd még forrón tekerd fel egy nedves konyharuhával. Amíg kihűl, készítsd el a krémet. 
 

A tejszínt verd kemény habbá a cukorral, majd forgasd hozzá a mascarponét. Kend meg vele a letekert piskótát, rakj bele megmosott, lecsepegtetett eperszemeket, majd ismét csavard fel. A tetejét is díszítsd gyümölccsel.

Az epres-nutellás süti is ellenállhatatlan. Ráadásul elkészíteni is könnyű. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük