Könnyű, krémes, epres piskótatekercs: így csavard fel, hogy ne törjön
Epres sütikből soha nem elég. Dobd fel vele a mascarponés, tejszínes krémmel megtöltött piskótatekercset!

kremes-epres-piskotatekercs
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

A 45 éves Charlize Theron gyönyörű a Dior új kampányában: meseszép képek készültek a színésznőről »

Ultranőies, könnyen kezelhető frizurák félhosszú hajból: 7 fazon, aminél nem lesz divatosabb ősszel »

Nem kímélte a robbanás a divatházat: Elie Saab lélegzetelállító ruhákkal tért vissza »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Végre kezdődik az eperszezon, így a sütikből sem hiányozhatnak az egészséges, piros szemek. A megunhatatlan piskótatekercsbe is illik, ne sajnáld belőle. Ha a tésztába tej és olaj is kerül, jobb lesz az állaga, könnyebben feltekered. Fontos, hogy még forrón csavard fel a piskótát, úgy kevésbé törik. 

Epres piskótatekercs

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához

  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 db tojás
  • 1 evőkanál étolaj
  • 5 evőkanál tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 csipet szódabikarbóna

A krémhez

  • 25 dkg eper
  • 20 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Dolgozd bele egyesével a sárgákat, majd kanalanként a cukrot és a vaníliát. A lisztet vegyítsd a szódabikarbónával, és forgasd a masszába. Végül a tejet és az étolajat is keverd a tésztába, majd dolgozd csomómentesre.

 

Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül 10-15 perc alatt. Fontos, hogy 10 percig ne nyitogasd a sütőajtót, mert könnyen összeeshet a tészta. Ne is süsd túl, mert akkor könnyen megrepedhet. Ha szép a színe, és a beleszúrt kés nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. Húzd le róla a papírt, majd még forrón tekerd fel egy nedves konyharuhával. Amíg kihűl, készítsd el a krémet. 
 

A tejszínt verd kemény habbá a cukorral, majd forgasd hozzá a mascarponét. Kend meg vele a letekert piskótát, rakj bele megmosott, lecsepegtetett eperszemeket, majd ismét csavard fel. A tetejét is díszítsd gyümölccsel.

Az epres-nutellás süti is ellenállhatatlan. Ráadásul elkészíteni is könnyű. 

Képek: Getty Images.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük