Mennyei epres piskóta tortaformában: így lesz magas a tészta
Piskótát sütni nem nagy dolog, néhány praktikával azonban még ellenállhatatlanabb lesz az epres süti.

Most az egyszerű piskótába is kívánkozik eper. Ha nem akarod a véletlenre bízni, használj sütőport, hogy a gyümölcs ne húzza le a tésztát. Ehhez a változathoz négy tojás is elég, mert a víz sülés közben gőzzé alakul, így megemeli a piskótát. Még ellenállhatatlanabbá teheted vaníliaöntettel, fagyival, vagy szórd meg porcukorral.
Epres piskóta tortaformában
Hozzávalók
- 35 dkg eper
- 18 dkg liszt
- 18 dkg cukor
- 4 db tojás
- 4 evőkanál víz hideg
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd szét, és a sárgákat keverd ki alaposan a kétféle cukorral, majd kanalanként add hozzá a hideg vizet. A fehérjét a csipet sóval verd kemény habbá. A sütőporos liszttel felváltva forgasd a tojássárgához, és spatulával dolgozd egynemű a tésztát. Vigyázz, hogy ne törd össze a habot.
Simítsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába, a tetejére szórd az epret, és told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon körülbelül 30 percig. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzd ki, biztosan átsült.
A vajas, omlós pitébe is tökéletes az eper. Ráadásul kétféle formában is belekerülhet a piros gyümölcs.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció