Mennyei epres palacsinta - Bögrével egyszerűbb kimérni a hozzávalókat
Miért pont a palacsintát ne dobnád fel eperrel? Ezzel a bögrés tésztával könnyen boldogulsz.
A kakaós vagy nutellás palacsinta után melegben kifejezetten jólesik a könnyedebb, epres változat. Kínálhatsz mellé fagyit, tejszínt vagy akár csokiöntetet. Ha így készíted, a tészta nem ragad le, nem szakad, és könnyen kiméred a hozzávalókat. Csak győzz belőle eleget sütni!
Epres palacsinta
Hozzávalók
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 2 db tojás
- 2 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál olaj
- 1 bögre szódavíz
Töltelékhez
- 40 dkg eper
- 2.5 dl tejszín
- 20 dkg mascarpone
- 8 dkg cukor
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, majd keverd simára a cukorral és a vaníliával. Szórd hozzá a sót, a lisztet, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet. Dolgozd a tésztát csomómentesre, végül az olajat is rakd hozzá. Ha teheted, pihentesd letakarva fél órán át.
Forrósíts egy serpenyőben kevés olajat, majd oszlass el benne egy merőkanálnyi tésztát. Amikor az alja szép piros, határozott mozdulattal, spatulával fordítsd át, és süsd meg a másik oldalát is. Csúsztasd egy tányérra, és a maradék tésztával is hasonlóan járj el. Mindegyik palacsinta előtt érdemes kevés olajat rakni a serpenyőbe, hogy a palacsinta ne ragadjon le.
A töltelékhez a tejszínt verd kemény habbá a cukorral, add hozzá a mascarponét, kend a tésztákra, majd rakd rá a megmosott epret. Ha nagyobbak a szemek, ketté is vághatod. Tekerd fel, és már kínálhatod is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció